آشنایی با جاذبه های گردشگری اردبیل
به گزارش مجله ابوذریون، جاهای دیدنی اردبیل
در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران شما با جاهای دیدنی اردبیل یکی از استان های ترک زبان آشنا خواهیم کرد که دارای جاذبه های تاریخی و مدرن زیادی است که در این مقاله به معرفی آنها خواهیم پرداخت.اردبیل مرکز استان اردبیل در شمال غربی کشور است این شهر در قبل و پس از اسلام مرکز آذربایجان بوده است که دارای طبیعت زیبا، کوهستان های پایدار، تاریخی کهن و آثار تاریخی ارزشمند است واژهٔ اردبیل یک واژه ایرانی است که ریشه در اوستایی دارد که از واژه آرتا (به معنی مقدس که در فارسی میانه تبدیل به ارد شده است و در کلماتی نظیر اردشیر، اردوان، اردستان، اردکان آمده است) و ویل به معنی شهر تشکیل شده استکه در کنار فرهنگ اصیل، غنی و میهمان نوازی ساکنینش، به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایام مختلف سال بویژه بهار و تابستان تبدیل شده است.پس با ما همراه شوید.
بلیط هواپیما در طاهاگشت
رزرو هتل در تهران رزرو هتل در مشهد رزرو هتل در کیش
در اوستا اردبیل از دو کلمه آرتا به معنای مقدس و ویل به معنای شهر تشکیل شده است. شهرت و اهمیت این شهر وجود بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از شاگردان شیخ زاهد گیلانی و (بنیانگذار فرقه صفویه)،و از اجداد شاه اسماعیل صفوی بوده به اوج رسید و برای همواره در تاریخ این سرزمین ثبت شد.
1. آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی
یکی از مشهورترین و پربازدیدترین مکان های تاریخی در شهرستان اردبیل، آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، موسس فرقه صفویه است که در میدان عالی قاپوی این شهر واقع شده است. این اثر تاریخی در اواسط قرن 8 هجری قمری و در سال 753 قمری بلافاصله پس از درگذشت شیخ صفی الدین، به همت پسر وی صدرالدین موسی، احداث شد.و پس از پادشاهی شاه اسماعیل صفوی و پایتخت قرار دادن شهر اردبیل این شهر از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و آرامگاه شاه اسماعیل صفوی نیز در این بقعه واقع شده است.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدمتی بالغ بر هفت قرن برخوردار است که به همت پسرش صدرالدین موسی ساخته شده است
البته پادشاهان صفوی نیز به دلیل ارادت و علاقه ای که به ایشان داشتند، در طول حکومت خود بخش های مختلفی را به این مکان افزوده و در گسترش آن نقش بسزایی را ایفا کردند. گنبد الله الله، جنت سرا، دارالمتولی، قندیل خانه و حرم سرا، تنها بخش هایی از آرامگاه است که در ادوار مختلف ساخته شده است.
+ آشنایی با جاذبه های توریستی ماسوله
+ معرفی مکان های دیدنی کیش
2. دریاچه شورابیل
یکی از زیبایی های طبیعی در اردبیل، دریاچه شورابیل این شهرستان است که در فاصله 2 کیلومتری از جنوب شرقی آن قرار گرفته است. وجه تسمیه این دریاچه به شورابیل، به دلیل شوری بیش از حد آن در گذشته است. جالب است بدانید که عمر دریاچه شورابیل از دریاچه ارومیه بیشتر است و پلیکان های خاکستری، غاز خاکستری، غاز زنگوله بار، لک لک سیاه، اردک چشم طلایی، اردک تاجدار، حواسیل، چنگر، قرقاول، مرغابی، خوتکا و … پرندگان بومی هستند که در این دریاچه زندگی می نمایند یا در پیرامون آن دیده می شوند. این جاذبه طبیعی از چشم اندازی بسیار زیبا بویژه در هنگام غروب خورشید برخوردار است که باعث حیرت و تحسین بازدیدنمایندگان می شود.
+ آشنایی با جاذبه های مشابه دبی در ایران
+ معرفی مکان های دیدنی قشم
3. کلیسای مریم مقدس
یکی دیگر از عمارات مذهبی و کهن در اردبیل، بنای کلیسای قدیمی به نام مریم مقدس است که در اواخر قرن 19 میلادی و در سال 1876 میلادی به همت خانواده گالوست میرزاییان و با طرح خاچاطور شهبازیان معمار، ساخته شده است. امروزه از این کلیسا برای انجام فرایض دینی ارامنه و برگزاری مراسم مذهبی استفاده نمی شود و آخرین نماز جماعت و مراسم مذهبی در سال 1323 شمسی در این مکان برگزار شده است.
زمان آخرین مراسم مذهبی برپا شده در کلیسای مریم مقدس اردبیل، بیش از 70 سال پیش بوده است
جالب است بدانید که مقابر سنگی و رسوبی در محوطه کلیسا واقع شده است که حکاکی هایی به شکل صلیب روی آن ها اجرا شده است. همچنین روی درب ورودی کلیسا، با استفاده از تکه های بریده شده نی و به خط ارمنی چنین نوشته شده است
این درب خانه حقیقی خداست، که بر رسم یادبود از طرف اگالوس ملیک میرزا یانس به کلیسای مریم مقدس هدیه می شود 1876
+ آشنایی با هزینه های سفر به مشهد
+ نکاتی جالب در باره رامسر بدانید
4. بازار بزرگ اردبیل
از دیگر مکان های قدیمی و پرتردد در شهر اردبیل، بازار قدیمی یا بازار بزرگ این شهر است که در مرکز و در دو طرف خیابان امام خمینی واقع شده است. مجموعه ای بزرگ با معماری بسیار زیبا و ارزشمند از دوران صفویه که با طاق های جناغی و گنبدهای ساده، زیبایی چشم نوازی یافته است. محوطه داخلی بازار، نور و روشنایی خود را به یاری روزنه هایی که در پوشش های گنبدی تعبیه شده است، دریافت می نماید. چهار سوق یا بازار بزرگ قیصریه، بازار اصلی، بازار چاقوسازان، راسته پارچه فروشان، سراجان، بازار زرگران، راسته کفاشان، مسگران، راسته پیر عبدالملک، علافان و … بخش های مختلف این بازار وسیع را تشکیل می دهد. متاسفانه بخش اعظمی از این بازار به دلیل ساخت وساز خیابان های مختلف در 50 سال اخیر، از بین رفته است.
+ باغ سنگی درویش خان کرمان اماکن اسرار آمیز ایران
+ آشنایی با دریاچه چورت ساری
5. جنگل فندقلو
یکی دیگر از زیبایی های طبیعی و جاذبه های بی نظیر توریستی اردبیل، جنگل فندقلو است که در 30 کیلومتری از این کلان شهر واقع شده است. این منطقه با چشم انداز خارق العاده جنگلی-مرتعی، گردنه زیبا و شگفت انگیز حیران در کنار پوشش گیاهی متعدد بومی یکی از پربازدیدترین مکان های توریستی در اردبیل است که میزبان مسافران زیادی است که برای تماشای طبیعت منحصربه فرد آن در این منطقه حضور می یابند. از ویژگی های این جنگل می توان به قابلیت پرورش گیاهان نادر اشاره نمود. جالب است بدانید که در جنگل فندقلو استخر آبگرم با خاصیت درمانی وجود دارد که از آن به مشه سویی یاد می شود.
+ تجربیات سفر یک خانم توریست اروپایی به ایران را بخوانید
+ دریاچه اوان قزوین - نگین طبیعی ایران
6. موزه تاریخ طبیعی اردبیل
موزه تاریخ طبیعی شهر اردبیل با داشتن بیش از 120 گونه مختلف حیوانی که متشکل از 20 گونه از پستانداران، 80 گونه از انواع پرندگان، 12 گونه از دوزیستان شامل ماهیان و خزندگان و 8 گونه حیوانات وحشی کمیاب است، یکی دیگر از جاذبه های توریستی و توریستی این منطقه از کشور است. همچنین در این موزه می توان بخش های مختلف بدن حیوانات از جمله شاخ، بال، پر، جمجمه پرندگان و حشرات مختلف را که به صورت پانل روی دیوار قرار گرفته است را مشاهده کرد. دو زیستگاه تالاب و بوستانی و نیز محیط زیست از دیگر قسمت های موزه تاریخ طبیعی اردبیل است که بازدید از آن ها خالی از لطف نخواهد بود.
7. برج شاطر
برج شاطر، یکی دیگر از آثار تاریخی و جاذبه گردشری در شهر اردبیل است که در فاصله ای حدود 6 کیلومتر از این شهر و در روستای صومعه واقع شده است. از نکات قابل توجه در خصوص این اثر تاریخی می توان به تپه های باستانی متعددی که در اطراف آن واقع شده است اشاره نمود که قدمت آن ها به دوران قبل از اسلام بازمی شود.
قدمت برج شاطر به دوران قبل از اسلام بازمی شود
طرح برج جالب و قابل توجه است به گونه ای که نمای آن از داخل به صورت استوانه و از خارج به شکل ده ضلعی است که دارای ازاره ای سنگی است و از چهار برج سنگ تراش تشکیل شده است. باستان شناسان با توجه به نوع معماری برج و شباهت آن به آرامگاه چلبی اوغلو در سلطانیه، پیشینه ای متعلق به قرن هشتم هجری را تخمین زده اند.
8. مقبره شیخ امین الدین جبرائیل
عمارتی تاریخی و متعلق به قرن دهم هجری قمری در یکی از روستاهای اردبیل به نام کلخوران در 3 کیلومتری این شهر واقع شده است که به مقبره شیخ امین الدین جبرائیل (پدر شیخ صفی الدین از اجداد پادشاهان صفوی) شهرت دارد. برجی با قدمتی نزدیک به هفت قرن که متعلق به قرن هشتم هجری قمری است در آرامگاه شیخ امین الدین مشاهده می شود که شباهت بسیاری به برج مقبره شیخ صفی دارد. تزئینات و نقاشی های اجرا شده در این اثر تاریخی در دوران حکومت صفویان انجام شده است و در دروان مختلف بخش های دیگر نیز به این بنای کهن افزوده شده است. حضور هفت قطعه سنگ قبر که تزئینات و نقوش زیبایی بر آن ها اجرا شده است، در نزدیکی و در بخش جنوب شرقی آرامگاه مشاهده می شود که هیچ نام و نشانی روی آن ها ثبت نشده و همچون معمایی حل نشده به عمق تاریخ پیوسته است.
9. خانه ارشادی اردبیل
از دیگر بناهای تاریخی و کهن شهر اردبیل، خانه ارشادی است که دارای پیشینه ای برابر با اواخر حکومت قاجاریان است. این عمارت تاریخی در گذشته خانه اربابی وسیع و بزرگی بوده است که با گذشت زمان و در دوره های مختلف اقدام به جداسازی بعضی بخش ها و حتی تخریب و احداث دوباره آن شده است. در عصر حاضر و از سال 1378 نیز اقداماتی جهت تعمیر و بازسازی قسمت هایی از خانه انجام شده است.
شهر اردبیل، از کلان شهرهای زیبای کشور و سرشار از آثار تاریخی، جاذبه های توریستی طبیعی و دیدنی های زیبا و چشم نواز بسیاری است که دریاچه نئور اردبیل، موزه مردم شناسی، مسجد جامع اردبیل، حمام ملاهادی (متاسفانه این حمام با بی لطفی مسئولان روبرو شده و امروزه بیشتر شبیه به خرابه ای است تا یک مکان تاریخی ارزشمند)، پل هفت چشمه و قله زیبای سبلان، تنها بعضی از این دیدنی های حیرت انگیز است.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت
منبع: تاپ تراول