تنگه چاهکوه قشم از عجایب هفتگانه جزیره زیبای قشم

به گزارش مجله ابوذریون، تنگه چاهکوه قشم

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی قشم تصمیم گرفتیم تا شما را با یکی از عجایب هفتگانه این جزیره بنام تنگه چاهکوه آشنا کنیم. پس اگر تور قشم رزرو نموده اید و در پی برنامه سفر و بازدید از جاذبه های این جزیره میگردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا بیشتر با این مکان مجذوب کننده و حیرت انگیز بیشتر آشنا شوید.

تنگه چاهکوه قشم از عجایب هفتگانه جزیره زیبای قشم

تنگه چاهکوه یکی از جاذبه های طبیعی جزیره قشم در استان هرمزگان است.

این دره در فاصلهٔ 70 کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهو شرقی بخش شهاب قرار گرفته است.

دره چاه کوه به عمق 100 متر نمایشی از فرسایش سنگ های رسوبی است و بخشی از ژئوپارک قشم محسوب می گردد که به تأیید یونسکو رسیده است.

ویژگی ها

چاه کوه دره ای به عمق 100متر است که نمایشی از فرسایش سنگ های رسوبی است. این دره با حفره ها و دالان ها و اشکال اعجاب آور در دیواره های خود گردشگران را مبهوت می نماید. نظیر این پدیده زمین شناسی در آلمان، انگلیس، چین، آمریکا و چند کشور دیگر وجود دارد.

دره چاه کوه، در دل یک کوه سنگی یکپارچه قرار گرفته که به شکل ضربدر برش خورده است. چاه کوه در ابتدا عریض و با دیواره های بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر می گردد، ولی به تدریج از عرض آن کاسته تا جایی که عبور از میان آن سخت می گردد این درحالی است که ارتفاع دیواره ها همچنان زیاد است.

وجود شیارها و خطوط فرسایش موازی و بعلاوه حفره و تاقچه ای بدنه این دره و نیز وجود جوی های سنگی در کف دره، موجب شده تا تنگه چاه کوه هر بیننده ای را تحت تأثیر قرار دهد.

چاه کوه دره ای است با احجام و تندیسها و پوشیده از صدها حفره و کاسه و تاقچه بر بدنهٔ عمومی آن با جوی های سنگی و چاه های آب که از یورش باد، بارش باران های تند و تابش آفتاب داغ پدید آمده است.

باد، آب باران و بارش های سیل آسا و شدید از مهم ترین دلایل وجود این حفره های زیاد در میان دیواره چاهکوه است. سنگ های چاهکو دارای آهک یا بی کربنات کلسیم است که اسید آب باران علت حل شدن آنها و ایجاد شکاف ها و حفره های کوچکی در میان آنها شده و این حفره ها در طول چند میلیون سال بزرگ تر شده و تبدیل به دالانه هایی شده اند.

این دره از چهارسو، چهارتنگه دارد که در جاهایی دیواره ها به هم می رسند و فاصله 2 دیواره از هم شاید به حدود نیم متر برسد.

به نظر می رسد این دره و دره های مشابه اطراف آن مربوط به شکستگی های طاقدیس بزرگی باشند که بر ایجاد گنبد نمکی نمکدان هم نقش داشته است. جنس سنگ های چاه کوه، از سنگ های رسوبی موسوم به سنگ های آهکی و مربوط به رشته کوه زاگرس می شوند که جزو یکی از 3 گروه سنگ های موجود در طبیعت (رسوبی، آذرین و دگرگونی) قرار می گیرد. در دیواره های دره چاه کوه، فرسایش آبی و انحلال، شیارهای عمیق و طویل و انواع حفره های عدسی، قاشقی و کروی شکل را حفر نموده اند.

طرح ها و اشکالی که روی دیواره های این تنگه زیبا نقش بسته هر بیننده ای را تحت تأثیر قرار می دهد. اشکالی که خیال انگیز و رویاگونه اند و مانند آثار هنری ارزشمندی شده اند که به دست هنرمند توانایی به وجود آمده اند.

ورودی دره شمالی جنوبی از سمت شمال عریض تر و کم شیب تر است و شکل کمابیش U مانندی را نشان می دهد. هرچه به سمت جنوب پیش می رویم دره کم عرض تر شده و شیب آن افزایش می یابد و در سرانجام به شکل V درآمده و سخت گذر می گردد.

جنس دیواره ها عمدتاً از ماسه سنگ آهکی سست بوده و به علت وجود میان لایه های مارن قرمز، [سیلت] و آهک شاهد انحلال و فرسایش های شدید در این بخش ها هستیم به گونه ای که در تمامی طول دیواره دره حفره های متعدد کوچک و بزرگ نمایان هستند.

در حوالی روستای چاهو در کناره شمالی بخش غربی جزیره دو دره عمود برهم با دیواره های عمودی بلند دیده می شوند که مورفولوژی شبه کارستی را نشان می دهند. در کف یکی از دره ها که امتداد تقریباً شمالی جنوبی دارد حفره های کم عمق و نیمه عمیق چاه مانندی وجود دارند که محل انباشت و ذخیره آب های جاری شده در دره ها بوده و مورد استفاده اهالی منطقه قرار می گیرند.

برترین فصل سفر

جزیره قشم یکی از منطقه ها گرمسیری ایران است و توصیه می گردد که در پاییز و زمستان و یا ایام نوروز تا اواسط اردیبهشت به آنجا سفر کنید.

بهار: در ابتدای بهار این جزیره آب و هوای تقریبا مطبوعی دارد و مسافران زیادی را به ویژه در ایام نوروز به سوی خود می کشاند. تا اواسط اردیبهشت هم می توانید بر روی سفر به این جزیره حساب باز کنید اما پس از آن اگر طاقت گرما را دارید به سوی قشم بروید.

تابستان: در تابستان های داغ قشم، اهالی جزیره هم بیشتر به سفر می پردازند و کمتر کسی ترجیح می دهد در جزیره بماند اما این فصل فرصت خوردن خرچنگ های خوشمزه و بعضی دیگر از آبزیان است.

پاییز و زمستان: با کاهش دما در این دو فصل، هوای قشم مطبوع تر خواهد بود و امکان سفر را برای شما فراهم می نماید. به ویژه در دی و بهمن بازار سفر به قشم داغ داغ است.

راه دسترسی

آدرس: استان هرمزگان، شهرستان قشم، بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم، جنب روستای چاهوی شرقی

راه دسترسی: برای رسیدن به این پدیده طبیعی از میدان درگهان قشم، وارد جاده غربی شوید. بعد از طی 20 کیلومتر به یک دو راهی موسوم به دو راهی دیرستان می رسید که باید راه مستقیم را انتخاب کنید. بعد از 11 کیلومتر و رسیدن به یک میدان باید وارد اولین جاده سمت راست شوید. پس از 39 کیلومتر قبل از آنکه به روستای چاهوی شرقی برسید، وارد راه سمت چپ شوید. بعد از حدود 7/1 کیلومتر تنگه چاهکوه را خواهید دید.

راه دسترسی به تنگه چاهکوه کاملا آسفالت شده و تنها دو کیلومتر پایانی آن خاکی است اما عبور و مرور در آن به راحتی صورت می گیرد.

نکته ای مهم در خصوص حمل و نقل در قشم: سیستم حمل و نقل عمومی قشم تنها به تاکسی ها و خودروهای دربستی ختم می گردد. برای بازدید از نقاط مختلف این جزیره و گشت و گذار در آن باید خودروهای با راننده یا بدون راننده کرایه کنید. بعلاوه می توانید سفر خود به قشم را با خودروی شخصی انجام دهید. استفاده از تورهای گردشگری در جزیره نیز از دیگر گزینه های پیش روی شماست.

مسیر تنگه چاهکوه قشم برروی نقشه

منبع: تاپ تراول
انتشار: 23 مهر 1403 بروزرسانی: 23 مهر 1403 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 2482

به "تنگه چاهکوه قشم از عجایب هفتگانه جزیره زیبای قشم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنگه چاهکوه قشم از عجایب هفتگانه جزیره زیبای قشم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید