سفرنامه اینستاگرامی؛ از دنیای مجازی تا واقعی
به گزارش مجله ابوذریون، برای کسب اطلاعات از مقصد سفر، راه و روش های گوناگونی وجود دارد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، شاهد نوآوری های جذابی در این زمینه هستیم. در این سفرنامه، همراه خبرنگاران باشید تا با طعم سفر به یاری اینستاگرام آشنا شوید.
اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا هستید با ما همراه شوید
جس (Jess) و چارلی (Charlie) که هر دو 29 سال سن دارند، 10 سال است که با یکدیگر زندگی می نمایند. سال گذشته آن ها تصمیم گرفتند، از شغل خود که کارشناسی تبلیغاتی است، استعفا دهند و به دور دنیا سفر نمایند.
سفر آن ها یک تفاوت با شیوه های رایج سفر داشت. آن ها تصمیم گرفتند که از شبکه اجتماعی اینستاگرام به عنوان راهنما یاری بگیرند. آن دو اعتقاد داشتند که اینستاگرام محلی است برای آشنا شدن انسان های خلاق و مشتاق برای سفر کردن. در نتیجه، می توان از این طریق اطلاعات زیادی را درباره مقصد سفر بدست آورد.
طبق برنامه ریزی که داشتند، سفرشان از هند شروع می شد و پس از گذر از سنگاپور، میانمار و هنگ کنگ، در آفریقای جنوبی سرانجام می یافت. زمانی که به هر محل می رسیدند، با یاری تگ ها و هشتگ ها، با نکات آن منطقه آشنا می شدند. حتی با کاربرانی که در آن محل ها حضور داشتند، به تبادل نظر می پرداختند.
صفحه کاربری اینستاگرام این زوج با نام the.travel.project@، امروزه بیش از 14 هزار دنبال نماینده دارد. این در حالی است که ابتدا تمامی مخارج و هزینه های این سفرها از جیب خودشان بود؛ ولی پس از مشهور شدن و رسیدن به 10 هزار دنبال نماینده، حامیان گوناگونی برایشان صف کشیدند.
در ادامه، توجه شما را به این سفرنامه اینستاگرامی جلب می کنیم. گفتنی است که این سفرنامه از زبان نگارنده است. همچنین حتما پیشنهاد می کنیم، برای مشاهده عکس های بیشتر از این سفر و دیگر مقاصد، از صفحه اینستاگرام این زوج دیدن کنید.
سفر ما با یک بلیت یک طرفه به هند شروع شد. کشوری که برای 2 ماه در آنجا اقامت داشتیم. یکی از بهترین مناطقی که در این سفر تجربه کردیم، روستای باستانی هامپی (Hampi) در جنوب این کشور بود. چشم اندازهای بی نظیری در این منطقه وجود داشت که مزارع و شالیزارهای کوچک و بزرگ، درختان نخل قد کشیده و حیات وحشی متنوع، تنها بخشی از آن ها بود. پس از 5 روز اقامت در این منطقه، به کرالا (Kerala) رفتیم.
موردی که در هند به آن پی بردیم این بود که کاربران اینستاگرام در این کشور کم نیستند. شاید تعجب کنید اگر بگوییم که در سفر به دهلی با دعوت اینستاگرامی یک دختر محلی، برای نهار به خانه اش رفتیم.
در ادامه، به منطقه زندگی دالایی لاما در هند رفتیم. امروزه از این منطقه به عنوان تبت کوچک نام برده می گردد. دالایی لاما پس از قیام علیه دوره چین در سال 1959، به این منطقه تبعید شد. اقامت ما در کمپی در تریوند (Triund) ادامه داشت. این کمپ که در نزدیکی هیمالیا بود بسیار سرد بود، تا جایی که دما به زیر صفر می رسید. متاسفانه ما هم وسایل و لباس های گرمایشی مناسبی نداشتیم.
سپس به شهر اوداپور (Udaipur) در جنوب هند رسیدیم. این شهر به شهر دریاچه ها مشهور است؛ از این رو، با حال و هوای خود به عنوان ونیز شرق مطرح است. این در حالی بود که یکی از اعضای اینستاگرام که عکاس بود، این شهر را به ما توصیه نموده بود و ما پس از طی کردن مسیری 23 ساعته از مانالی (Manali)، به اوداپور رسیدیم.
با گذشت 2 ماه از سفر به هند، راهی سنگاپور شدیم. اولین جایی که به دیدن آن رفتیم، جزو پرطرفدارترین جاذبه های منطقه، طبق گفته کاربران اینستاگرام، بود. پارک طبیعت سنگاپور (Gardens by the Bay) یکی از زیباترین پارک های طبیعی است. این پارک با بهره گیری از فضای سبز متنوع و پهناور، همراه با بناهای زیبا از جذاب ترین مکان های این منطقه به شمار می رود.
در ادامه سفر و با یاری هشتگ ها و دیگر امکانات اینستاگرام، راهی شهر معابد، یعنی شهر باستانی باگان (Bagan) در میانمار شدیم. باگان شهری بود که ما شروع سال 2017 میلادی را در آن جشن گرفتیم. تصور کنید چه حسی دارد زمانی که با چشم اندازی از غروب خورشید و معابد کوچک و بزرگ در روز اول سال روبه رو شوید. برای سال نو، ما دو آرزو داشتیم: 1. ماجراجویی های بیشتر. 2. سفر به ژاپن.
مردم میانمار هنوز خیلی به اینستاگرام روی خوش نشان نداده اند؛ در نتیجه، مجبور شدیم از کاربران غیر محلی یاری بگیریم. یکی از بیشترین عکس ها در اینستاگرام مربوط به بالن های معلق در میانمار است. ما هم فرصت را غنیمت شمردیم و برای بالن سواری برنامه ریزی کردیم.
ساعت 4 صبح روز بعد، راهی محل مخصوص بالن ها شدیم. گردشگران زیادی از اقصی نقاط دنیا، برای این بالن ها آمده بودند. زمانی که بالن به پرواز درآمد، با صحنه کم نظیری از بالن ها بر فراز معابد این منطقه، روبرو شدیم.
پس از گذشت یک ساعت و پرواز بر فراز باگان و فرود آمدن، تصمیم گرفتیم برای صرف نهار به یکی از رستوران های محلی میانمار برویم. مجددا با یک جستجو در اینستاگرام، قرار شد به منطقه محلی میندات (Mindat) برویم. طبق پیشنهادهای اینستاگرامی به رستوران محلی میوما (Myo Ma) رفتیم. سوپ و غذاهای این رستوران فوق العاده و البته خیلی تند بود. نکته جالب در این رستوران این بود که هیچ گردشگر دیگری را نمی توانستیم در آن پیدا کنیم.
یکی دیگر از خاطرات سفر به میانمار، دیدار با پیرزنی 90 ساله بود که با بینی خود فلوت می نواخت. او از معدود کسانی بود که هنوز پایبند فرهنگ و آیین های باستانی این کشور بود.
به هر ترتیب، سفر ما به میانمار رو به اتمام بود و برای سفری 5 روزه راهی هنگ کنگ شدیم. مردم هنگ کنگ به شدت در اینستاگرام فعال هستند. در نتیجه کار ما هم آسان تر بود.
هنگ کنگ برای آسمان خراش هایش شهرت بسیاری دارد. زمانی که به این منطقه رسیدیم، دریافتیم که این آسمان خراش ها واقعا بلند و شگفت انگیز هستند. حال تصور کنید، دیدن چنین منظره ای از آسمان خراش ها که در یک جزیره توسط کوه های سبز و اندوه محاصره شده اند، تا چه اندازه می تواند هیجان انگیز باشد.
در هر صورت، با یاری دوستان اینستاگرامی گشت و گذار خود را در هنگ کنگ به سرانجام رساندیم. بعد از آن، با پروازی طولانی، سفر 6 هفته ای خود را به آفریقای جنوبی شروع کردیم.
سفر به آفریقای جنوبی مصادف شد با ده هزارتایی شدن دنبال نماینده های صفحه ما! ژوهانسبورگ بزرگ ترین شهر در آفریقای جنوبی و یکی از 50 کلان شهر بزرگ دنیا محسوب می گردد. اگر بخواهیم به جاذبه های این منطقه بپردازیم، به موارد بسیاری خواهیم رسید. برای اولین کار در این شهر، همراه یکی از دوستان اینستاگرامی، به تماشای یکی از مسابقات بوکس محلی ژوهانسبورگ رفتیم.
با جستجوی دوباره در اینستاگرام، تصمیم گرفتیم به گشت و گذار در طبیعت این منطقه برویم. از آنجایی که آفریقای جنوبی قلمروی پادشاهی حیوانات است، چند روزی از سفرمان را در اقامتگاهی در جنگل های این منطقه گذراندیم. فکرش را بکنید، زمانی که صبح از خواب بیدار می شوید توسط گورخرها، زرافه ها و فیل ها محاصره شده باشید.
در ادامه طبیعت گردی در آفریقای جنوبی، به بیابان های این منطقه سفر کردیم. بیابان هایی که تا چشم کار می کرد، مملو از تپه های شنی کوچک و بزرگ بود. تپه هایی که با تابش نور آفتاب رنگ عوض می کردند.
در نهایت، برای آخرین تجربه در این سفر، بر فراز یکی از تپه های بلند این منطقه، به تماشای غروب خورشید نشستیم.
پس از بازگشت از آفریقای جنوبی، سفر شش ماهه ی خود را در مارس 2017 به سرانجام رساندیم. سفری که با یاری دوستان و کاربران اینستاگرامی ممکن شد. در پایان نیز، با توجه به استقبال کم نظیر دنبال نمایندگانمان، تصمیم گرفتیم در آینده، برای سفرهای این چنینی برنامه ریزی کنیم و تجربه های جدید را به اشتراک بگذاریم.
منبع: کجارو / independent.co.uk