طرز تهیه مرغ بریان در مایکروفر به روش رستورانی و سریع
به گزارش مجله ابوذریون، مرغ بریان در مایکروفر یکی از خوشمزه ترین و مجلسی ترین غذاهای بین المللی است که بین مردم همه کشورها محبوب است. برای درست کردن مرغ بریان، حتما احتیاج نیست که پختن مرغ را در فر انجام دهید. اگر مایکروفر، مایکروویو یا سولاردوم دارید هم می توانید این غذای خوشمزه را به راحتی در خانه درست کنید. در این مقاله از در طرز تهیه مرغ بریان در ماکروفر و فوت و فن های پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان در مایکروفر (برای 3 تا 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مرغ | 1 عدد کامل با پوست (مرغ سایز) |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
فلفل سبز دلمه ای | 1 عدد بزرگ |
برگ بو | 5 عدد |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پودر فلفل پاپریکا و رزماری | به مقدار لازم |
برنج، نان، سس دلخواه و ترشی | برای سرو مرغ بریان |
مدت زمان آماده سازی مواد: 8 تا 12 ساعت
زمان مورد احتیاج برای پخت مرغ بریان در مایکروویو: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه مرغ بریان در ماکروفر
برای درست کردن مرغ بریان در مایکروفر، باید ابتدا مرغ را مزه دار نموده و استراحت دهید. برای آموزش جزییات و تهیه مرغ بریان به صورت مرحله به مرحله در مایکروفر، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
ابتدا مرغ را بشویید و با دست قسمت داخل مرغ را کاملا تمیز کنید تا امعا و احشا آن بیرون بیاید. مراقب باشید پوست مرغ آسیب نبیند و قسمت داخل آن را هم با چاقو برش ندهید. بعد از شستن، مرغ را از سمت شکم، داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی داخل شکم مرغ بیرون بیاید. بهتر است از مرغ سایز بهره ببرید. اگر می خواهید بدانید مرغ سایز چیست حتما مطلب را مطالعه کنید.
در صورت تمایل می توانید مرغ را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مواد مزه دار کردن مرغ را آماده کنید
در این فاصله که مرغ خشک می گردد، یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی یا خلالی درشت خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم بشویید. تخم های آن را دور بریزید و درشت خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و خرد کنید. این سبزیجات را در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. به سبزیجات، ادویه های مزه دار کردن مرغ، شامل پودر فلفل پاپریکا، فلفل سیاه، رزماری و برگ بو اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم میکس شوند.
انواع ادویه غذا شامل پودر فلفل پاپریکا، پودر فلفل سیاه و نمک را می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی بخرید.
مرحله سوم: مرغ را مزه دار کنید
بعد از خشک شدن مرغ، 1 قاشق نمک را کف دستتان بریزید و با آن، قسمت های داخل و بیرون مرغ را با نمک ماساژ دهید. همه قسمت ها باید به نمک آغشته شوند. از مخلوط سبزیجات و ادویه ها (که مرحله قبل آماده کردید) داخل شکم مرغ بریزید و آن را پر کنید. سپس مرغ را در یک پلاستیک زیپ کیپ یا یک ظرف که کاملا درب آن کیپ گردد، بگذارید و به مدت 8 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ کاملا مزه دار گردد.
مرحله چهارم: روی مرغ را زعفران بمالید
بعد از اینکه مرغ استراحت کرد، آن را از یخچال بیرون بیاورید و از ظرف یا پاکت زیپ کیپ خارج کنید. موادی را که داخل مرغ ریخته بودید، بیرون بیاورید. در یک ظرف، زعفران دم نموده بریزید و با برس آشپزی، قسمت داخل و روی مرغ را به زعفران دم نموده آغشته کنید. دوباره مرغ را به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا طعم زعفران به خورد آن برود.
شما می توانید زعفران را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله پنجم: مرغ را برای پخت آماده کنید
یک پیاز به جای مانده را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. بعد از استراحت کردن مرغ، آن را از یخچال بیرون بیاورید و پیاز را در شکم مرغ بریزید. می توانید 2 عدد گوجه فرنگی، 1 فلفل سبز خرد شده، سیر و سبزی های دلخواه معطر داخل شکم مرغ بریزید اما الزامی نیست. چون مرغ به مقدار کافی طعم دار شده است. سپس با یک نخ نسوز یا نخ محکم، پاهای مرغ را ببندید و بال ها را به بدن مرغ وصل کنید. می توانید بدن مرغ را بدوزید تا مرغ از هم باز نگردد.
مرحله ششم: مرغ بریان را در مایکروفر بگذارید
در بسیاری از مایکروفرها، سیخ جوجه گردان وجود دارد. سیخ را از قسمت انتهای مرغ تا قسمت ابتدای آن، فرو کنید. مرغ به صورت افقی باید روی سیخ باشد. سیخ های جوجه گردان را به بدنه مایکروفر بپیچانید و وصل کنید. کف مایکروفر را یک سینی بگذارید تا عصاره و آب مرغ در حین پخت، داخل آن بریزید.
مرحله هفتم: مرغ را در مایکروفر بریان کنید
کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید. سپس زعفران دم نموده غلیظ را به کره اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. این مخلوط را با برس آشپزی روی کل سطح مرغ بمالید و درب مایکروفر را ببندید.
اگر مایکروفر تنظیمات مربوط به بریان کردن مرغ دارد، روی آن بزنید تا زمان و حرارت آن تنظیم گردد و مرغ بپزد. بعد از 15 دقیقه درب مایکروفر را باز کنید و روی آن دوباره از مخلوط کره و زعفران مالید و دوباره تا انتهای پخت، درب را ببندید. بعد از اینکه روی مرغ طلایی شد و مایکروفر به حالت اتوماتیک خاموش عایدی، مرغ بریان را بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید.
انواع کره حیوانی یا گیاهی و زعفران را به صورت خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید
مرحله هشتم: مرغ بریان را سرو کنید
بعد از پخت مرغ بریان در ماکروویو، نخ های دور مرغ را باز کنید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مرغ از داغی بیفتد. سپس آن را به مقدار های دلخواه برش بزنید. چون اگر بلافاصله بعد از بیرون آوردن از مایکروفر، مرغ را برش بزنید، در حین برش زدن، مرغ متلاشی می گردد. با این کار رطوبت و نرمی بافت مرغ، افزایش پیدا می نماید. مرغ بریان را با نان، برنج چلو و سس یا ترشی های دلخواه می توانید سرو کنید.
انواع برنج، انواع نان، انواع سس و انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
تنظیمات مایکروفر برای بریان کردن مرغ
اگر دستگاه تان تنظیمات مخصوص بریان کردن مرغ ندارد، بعد از مزه دار کردن مرغ و زدن به سیخ بریان، ابتدا دستگاه را روی 15 دقیقه و قدرت 100 درصد تنظیم کنید. درب مایکروفر را ببندید و بعد مرغ را بیرون بیاورید و دوباره روی آن زعفران دم نموده بمالید.
سپس برای بار دوم، دستگاه را روی قدرت 60 درصد تنظیم کنید و 15 دقیقه دیگر مرغ را بپزید. وقتی مرغ به مقدار کافی طلایی شد، آن را از مایکروفر بیرون بیاورید. مرغ را در ظرف مخصوص بگذارید و آن را تزیین و سرو کنید.
بریان کردن مرغ بدون جوجه گردان
اگر به جوجه گردان مایکروفر دسترسی ندارید، داخل یک تابه یا ظرف مناسب برای بریان کردن مرغ، فویل آلومینیومی بیندازید و مرغ را در آن قرار دهید. سپس ظرف را در مایکروفر بگذارید. بعد از 15 دقیقه هم روی مرغ را مخلوط زعفران و کره بمالید و هم آن را زیر و رو کنید تا همه قسمت های مرغ، بریان گردد.
نکات مهم در طرز تهیه مرغ بریان در مایکروفر
- حتما از مرغی بهره ببرید که کوچک باشد. وزن مرغ باید بین 1300 گرم تا نهایتا 2 کیلوگرم باشد. در این صورت، هم مرغ در ماکروفر زودتر می پزد، هم بهتر طعم می گیرد و هم بعد از پخت خوشمزه تر خواهد بود.
- برای درست کردن مرغ بریان در فر یا مایکروفر، به هیچ عنوان پوست مرغ را جدا نکنید چون مرغ بدون پوست، بعد از بریان شدن خشک می گردد.
- برای گرفتن بوی زهم مرغ، می توانید از روش های مختلف مزه دار کردن مرغ و مرینیت کردن آن یاری بگیرید.
- برای پیچیدن مرغ، می توانید از نخ عادی یا نخ دندان بهره ببرید. حتما پاهای مرغ را به هم گره بزنید و قسمت بال را با خلال دندان به بدن بچسبانید یا با نخی که دور مرغ می پیچید، بال ها را به بدن وصل کنید.
- پاک کردن مایکروفر بعد از بریان شدن مرغ، کار سختی است. پس حتما کف مایکروفر را یک سینی بگذارید و داخل سینی فویل آلومینیومی بگذارید تا روغن و عصاره ای که از مرغ خارج می گردد در آن بریزد.
- در سینی که زیر مرغ در حال بریان شدن می گذارید، می توانید سبزیجات مختلف مثل سیب زمینی خرد شده، پیاز، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، قارچ، هویج و … بگذارید تا آب مرغ روی آنها بریزید و این سبزیجات هم پخته گردد. سپس آنها را در کنار مرغ بریان سرو کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدم مرغ بریان در مایکروفر
چرا مرغ بریان در هنگام برش زدن از هم می پاشد؟
اگر مرغ بریان را بلافاصله بعد از بیرون آوردن از مایکروفر، برش بزنید، مرغ متلاشی می گردد. باید اجازه دهید مرغ حداقل 5 تا 15 دقیقه در دمای محیط بماند تا رطوبت خود را به دست بیاورد. سپس آن را برش بزنید.
دمای مایکروفر برای بریان کردن چقدر باید باشد؟
برای درست کردن مرغ بریان در ماکروفر، برای 15 دقیقه مرغ را با 100 درصد توان و برای 15 دقیقه بعد، مرغ را با 60 درصد توان، بپزید.
منبع: افق کوروش