5 تصور اشتباه رایج درباره اندروید که باید فراموش کنید

به گزارش مجله ابوذریون، سیستم عامل اندروید یکی از پرکاربردترین سیستم عامل های دنیای موبایل است که در تمامی رده های گوشی های هوشمند حضور دارد و همین محبوبیت برای این محصول گوگل شایعه ها و تصورات زیادی ایجاد کرده است که بسیاری از آن ها درست نیستند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با 5 باور غلط اما رایج درباره اندروید آشنا کنیم.

5 تصور اشتباه رایج درباره اندروید که باید فراموش کنید

1. اندروید بهشت بدافزارهاست

یکی از بزرگ ترین دروغ هایی که مخالفان اندروید درباره این سیستم عامل باور دارند این است که اندروید پر از بدافزار است. این افراد معمولا کسانی هستند که طرفدار سرسخت آیفون به شمار می آیند و متعصبانه معتقدند که آیفون غیر قابل نفوذ است، ولی گوشی های اندرویدی به سادگی به ویروس ها و بدافزارها آلوده می شوند.

در حالی که اندروید شانس بیشتری برای تحت حمله قرار گرفتن دارد (اگرچه بدافزارهایی برای iOS هم وجود دارند)، کاربر معمولی با کمی دقت می تواند از آلودگی گوشی خود به بدافزار جلوگیری کند.

گوگل نسبت به اپل در پلتفرم موبایلی خود دست توسعه دهندگان را بیشتر باز گذاشته و آن ها راحت تر می توانند اپ های خود را در پلی استور قرار دهند، اما اندروید هم معیارهای امنیتی خاصی دارد که به عنوان لایه ای امنیتی از گوشی شما در مقابل اپ های مخرب محافظت خواهند کرد.

اصلی ترین سلاح گوگل در این راه سرویس Google Play Protect است که اپ ها را هم در پلی استور و هم در دستگاه کاربر اسکن می کند تا از آلوده نبودن آن ها اطمینان حاصل کند. اگر در فرایند اسکن مسئله ای پیش بیاید، این سرویس با هشدار به شما اعلام خواهد کرد تا اقدامات لازم را انجام دهید. Google Play Protect پلی استور را به فضایی امن تر از آنچه فکر می کنید تبدیل می کند، اما کاملا بی نقص نیست.

اپ های موجود در پلی استور تا 99 درصد امن هستند. با این حال، گاهی ممکن است گزارش هایی از اپ هایی حاوی کدهای مخرب منتشر می شوند، اما این اتفاقی نادر است. اگر کاربر پیش از دانلود هر اپلیکیشن کمی تامل کند، امتیازها و بررسی ها را مشاهده کند و سپس اقدام به نصب نماید؛ از بسکمک از بدافزارها در امان خواهد ماند.

دانستن شیوه بررسی مخرب بودن اپ ها و توجه به دسترسی هایی که به هر اپ می دهیم، در همراهی با ویژگی های امنیتی بومی اندروید، تا حد زیادی کاربر را از آسیب ها محافظت می کند. بیشتر آسیب ها زمانی رخ می دهند که کاربر اپ ها را از منابع متفرقه (خارج از پلی استور گوگل) دانلود می کند یا گوشی خود را روت می کند.

بدافزارهای موبایلی در خارج از اکوسیستم پلی استور راحت تر به دستگاه های اندرویدی نفوذ می کنند و اگر کاربر حرفه ای نباشید، روت کردن دستگاه هم راه را برای ورود خطرات تازه باز می کند.

کلام پایانی

اندروید نسبت به iOS شانس بیشتری برای آسیب پذیری های امنیتی دارد، به ویژه زمانی که اپ ها از منبعی به غیر از پلی استور نصب شوند. اما کاربران معمولی از طریق پروتکل های امنیتی گوگل محافظت می شوند و با استفاده معمول از دستگاه، احتمال آلوده شدن آن به بدافزارها بسیار کم است.

2. مشخصات همه چیز را درباره گوشی به شما خواهند گفت

در سال های اولیه ورود اندروید به بازار، مشخصات گوشی های هوشمند نسبت به زمان حال از اهمیت بیشتری برخوردار بودند. زمانی که اندروید بهینه نبود، هر گوشی تازه باید قدرت بیشتری نسبت به نسل قبل می داشت تا عملکرد بهتری را ارائه کند. اما مدت هاست که آن روزها را پشت سر گذاشته ایم.

امروزه مشخصاتی مانند سرعت پردازنده، اندازه حافظه رم و رزولوشن دوربین ها فقط یک ایده کلی از عملکرد دستگاه به ما می دهند، اما جنبه های بسیار مهم تری هم وجود دارند. مهم ترین چیز درباره یک گوشی هوشمند این است که در هنگام کار با آن چه حسی به کاربر منتقل می شود و آیا می تواند انتظارات کاربر را برآورده کند. تقریبا هیچ یک از کاربران آیفون فکر خود را درگیر اندازه حافظه رم گوشی شان نمی کنند، بلکه اولویت اصلی آن ها عملکرد روان و بی نقص گوشی و سبک اپل در طراحی محصولات است.

این یک واقعیت است که در دنیای اندروید، یک دستگاه با حافظه رم بسیار زیاد و دوربین های چندگانه ممکن است روی کاغذ بسیار مجذوب کننده به نظر برسد؛ اما اگر عملکرد دوربین راضی کننده نباشد و نرم افزار پر از باگ باشد، کاربر مشخصات برایش مهم خواهد بود؟

البته در دنیای اندروید تنوع محصولات بسیار بیشتر است و شما می توانید با توجه به نیاز و کاربری خود یک گوشی مناسب پیدا کنید. از کارهای ساده روزمره، تا کاربری حرفه ای و پیروی از ترندهای روز، تمایل به داشتن جک هدفون یا اسکنر اثر انگشت در پشت یا جلوی دستگاه؛ اندروید همه این نیازها را پاسخ می دهد. مشخصات سخت افزاری تقریبا نقش مهمی در این جزئیات ندارند و این خود جزئیات هستند که یک محصول را منحصر به فرد می کنند.

کلام پایانی

در حالی که مشخصات یک ایده ابتدایی از عملکرد گوشی به ما ارائه می کنند، همه چیز به آن ها خلاصه نمی شود. ویژگی های دیگر مانند تجربه کاربری، عوامل بسیار مهم تری برای تمایز دستگاه هستند.

3. همه دستگاه های اندرویدی یکسان هستند

ممکن است این باور را از افرادی که تجربه خوبی از کار با محصولات یکی از شرکت های تولید کننده دستگاه های اندرویدی نداشته اند شنیده باشید، باوری که آن را به کل اکوسیستم اندروید نسبت می دهند. این موضوع نشان دهنده نادیده گرفتن توزیع های مختلف اندروید است.

گوگل سیستم عامل موبایل خود را در اختیار بسکمک از شرکت های سخت افزاری قرار داده است که هر یک از آن ها می تواند نسخه شخصی سازی شده خود از اندروید را در محصولاتش به کار بگیرد. به همین دلیل است که گلکسی های سامسونگ، محصولات موتورولا و گوشی های وان پلاس هر یک ظاهری متفاوت نسبت به سایرین دارند. بسکمک از عناصر، مانند آیکن ها و اپ های از پیش نصب شده تا نام آیتم های منوی تنظیمات و دکمه های میان بر در دستگاه های اندرویدی متفاوت از دیگر دستگاه هاست.

در مقابل، iOS به این دلیل که تنها از طریق خود اپل و در آیفون ها به کار گرفته می شود، تقریبا در تمامی آیفون ها ظاهری یکسان دارد و تفاوت آیفون ها بیشتر در ویژگی هایی مانند Face ID و امثال آن است. اگر ظاهر iOS موجود در آیفون های 3 یا 4 سال پیش را دوست نداشتید، احتمال این که اکنون ظاهر این سیستم عامل را دوست داشته باشید کم است. اما اگر رابط کاربری سامسونگ، شیائومی، وان پلاس و حتی پیکسل را دوست نداشته باشید، می توانید از گزینه های جایگزین یا حتی محصولات سایر تولید کنندگان اندرویدی استفاده کنید.

البته به دلیل استفاده شرکت ها از رابط کاربری اختصاصی خود، بسکمک از گوشی های اندرویدی به روز رسانی نسخه های تازه این سیستم عامل را منظم و هم زمان با پرچم داران خود گوگل و گوشی هایی با اندروید خالص دریافت نمی کنند و این یکی از نقاط ضعف بزرگ اندروید است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. ممکن است گاهی عرضه نسخه تازه اندروید ماه ها زمان ببرد. تصویری که در ادامه مشاهده می کنید مربوط به توزیع نسخه های مختلف اندروید در سال 2021 است.

متأسفانه این تفاوت ها باعث می شوند که نتوانیم اندروید را یک عنوان مستقل در نظر بگیریم. ممکن است یک کاربر اندرویدی روی دستگاه خود از اندروید 10 استفاده کند، در حالی که کاربر دیگر روی پیکسل خود از اندروید 12 استفاده می کند. هر دو کاربر اندرویدی محسوب می شوند، اما تجربه کاربری آن ها فرق دارد.

کلام پایانی

به دلیل تفاوت شرکت های تولید کننده سخت افزار اندرویدی، رابط کاربری متفاوت و اختصاصی هر شرکت و به روز رسانی های نامنظم، دو گوشی اندرویدی هیچگاه یکسان نیستند.

4. استفاده از اپ های Task Killer مهم است

یکی از بزرگ ترین اشتباهات رایج در دنیای اندروید که هنوز هم کاربران زیادی به آن اعتقاد دارند، استفاده از Task killer یا همان اپ هایی است که وظایف در حال اجرا در پس زمینه را می بندند. در سال های اول ظهور اندروید، این اپ ها به شدت محبوب بودند، اما اکنون هم اندروید پیشرفت کرده و هم دانش ما از این پلتفرم بیشتر شده است. در نتیجه، این ابزارها حالا دیگر نه تنها کاربردی نیستند، بلکه بر عملکرد دستگاه هم تاثیر منفی دارند.

اندروید به خوبی از پس مدیریت پردازش ها برمی آید. متوقف کردن مداوم وظایف با استفاده از اپ های مورد بحث تنها منابع را هدر می دهد، چون اپ ها باید متوقف شوند و دوباره از اول شروع کنند. اگر اپلیکیشنی را مشاهده کردید که مصرف باتری آن زیاد است، برای رفع مشکل می توانید آن را به روز رسانی، حذف یا غیر فعال کنید.

علاوه بر این موضوع، بسکمک از کاربران اندرویدی (و حتی کاربران آیفون) معمولا وارد منوی برنامه های اخیر می شوند و با بستن تک تک برنامه ها به خیال خود به عملکرد روان و بهینه گوشی کمک می کنند. اما این کار هم دقیقا مانند استفاده از Task killer است و نباید چنین کاری انجام دهید، زیرا سیستم عامل گوشی شما خودش از پس مدیریت وظایف برمی آید.

منوی برنامه های اخیر در واقع میان بری برای دسترسی سریع تر است. در حالی که شما می توانید با کشیدن برنامه ها به اطراف آن ها را از منو حذف و فعالیت آن ها را متوقف کنید، انجام دادن این کار آن تاثیری که انتظار دارید را نخواهد داشت. حذف همه اپ های این منو در زمان قفل کردن گوشی و دوباره باز کردن آن ها مانند این است که شما هر بار که می خواهید از طریق رایانه خود وارد وب سایت تازهی شوید، ابتدا مرورگر و کل تب های باز آن را کامل ببندید و دوباره آن را باز کنید و وارد وب سایت تازه شوید.

کلام پایانی

اندروید به خوبی می تواند حافظه را مدیریت کند و شما نیازی به استفاده از Task Killer ندارید و نباید از این نوع اپ ها استفاده کنید. همیشه اپ های موجود در منوی Recent apps را نبندید. اندروید هر زمان که نیاز باشد پردازش های پس زمینه را متوقف می کند و شما می توانید از منوی برنامه های اخیر برای دسترسی سریع تر به اپ های پر استفاده خود کمک بگیرید.

5. اندروید برای کاربران عادی سیستم عامل بسیار پیچیده ای است

یکی دیگر از باورهایی که مخالفان اندروید بر آن اصرار دارند، این است که این سیستم عامل فقط برای متخصصان کامپیوتر کاربردی است. دقیقا همان باور اشتباهی که درباره سهولت در استفاده از لینوکس هم وجود دارد. قطعا این موضوع صحت ندارد.

نسخه های مدرن اندروید شامل فرایند را ه اندازی همراه با راهنما هستند که شما را گام به گام با اتصال دستگاه به اینترنت و حساب های کاربری تان آشنا می کند. پس از راه اندازی، کاربران عادی می توانند تمامی نیازهای روزمره خود مانند تماس و پیام رسانی، وب گردی، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی، عکاسی و… را به سادگی و بدون هیچ دردسری انجام دهند.

نصب اپلیکیشن ها به سادگی جست وجوی آن ها در پلی استور و انتخاب گزینه نصب است. برای عکاسی فقط لازم است کلید شاتر را لمس کنید. دسترسی به مخاطبین، تماس و پیام رسانی هم اصلا فرایند دشواری نیستند.

منوی تنظیمات اگرچه کمی شلوغ است، اما کار کردن با آن سخت تر از کار کردن با منوی تنظیمات آیفون نیست. اگر اولین بار است که از اندروید استفاده می کنید، ممکن است این سیستم عامل کمی برای شما گیج کننده باشد. اما این گونه نیست که نتوانید از آن استفاده کنید یا مناسب شما نباشد. کسی که پیش از این از گوشی هوشمند استفاده نکرده است، قطعا در ابتدای رویارویی با هر سیستم عاملی کمی دچار سردرگمی خواهد شد.

اگر با رابط کاربری گوشی اندرویدی خود مشکل دارید، می توانید از لانچرهایی که ظاهری ساده تر را ارائه می کنند استفاده کنید. همچنین دستیارهای صوتی مانند گوگل اسیستنت هم می توانند برای انجام بسکمک از وظایف به شما کمک کنند.

برخلاف کاربران حرفه ای، کاربران معمولی به زیر و رو کردن سیستم عامل و انجام کارهایی مانند روت کردن دستگاه یا نصب کاستوم رام ها نیاز ندارند. مهم تر از آن، اندروید می تواند به صورت اتوماتیک به روز رسانی ها را برای شما نصب کند یا به شما اطلاع رسانی کند تا به صورت دستی این کار را انجام دهید. این به روز رسانی ها شامل بهبود عملکرد دستگاه، تغییرات ظاهری، اضافه شدن ویژگی های تازه و البته ارتقا امنیت دستگاه هستند.

کلام پایانی

اندروید برای کاربردهای معمول سیستم عامل پیچیده ای نیست. نصب و اجرای اپلیکیشن ها راحت و رابط کاربری بیشتر اپ های این سیستم عامل مشابه هم است. تنها کسانی که با تکنولوژی بیگانه هستند یا از سیستم عامل دیگری به اندروید مهاجرت کرده اند ممکن است کمی دچار سردرگمی شوند که البته این موضوع در ابتدای استفاده از هر پلتفرمی ممکن است برای کاربران رخ دهد.

منبع: MakeUseOf

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 بهمن 1400 بروزرسانی: 26 بهمن 1400 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 2103

به "5 تصور اشتباه رایج درباره اندروید که باید فراموش کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 تصور اشتباه رایج درباره اندروید که باید فراموش کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید