50 درصد جمعیت جهان تا 2035 اضافه وزن خواهند داشت
به گزارش مجله ابوذریون، یک گزارش نو پیش بینی می کند که نیمی از مردم جهان تا سال 2035 اضافه وزن داشته یا چاق خواهند بود.
گزارش اطلس چاقی جهانی 2023 نشان می دهد که این افزایش تا سال 2035 به 1.5 میلیارد بزرگسال و نزدیک به 400 میلیون کودک مبتلا به چاقی خواهد رسید.
نویسندگان این گزارش می گویند که این افزایش می تواند بر سیستم های مراقبت های بهداشتی فشار وارد کند و 4 تریلیون دلار خسارت مالی به بار آورد.
ناامنی غذایی و تغییرات آب و هوایی از دلایل این افزایش روند چاقی است.
مدل سازی فدراسیون جهانی چاقی همچنین پیش بینی کرد که نرخ چاقی در بین بچه ها به طور چشمگیری افزایش می یابد و در بین پسران دو برابر می شود و به 208 میلیون نفر می رسد و با افزایش 125 درصدی در بین دختران به 175 میلیون نفر می رسد.
دکتر لوئیز باور، رئیس فدراسیون جهانی چاقی، در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: دولت ها و سیاست گذاران در سراسر جهان باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتقال هزینه های بهداشتی، اجتماعی و مالی به نسل جوان انجام دهند. این به معنای نگاه فوری به سیستم ها و عوامل ریشه ای است که منجر به چاقی می شود. اگر اکنون با هم عمل کنیم، این فرصت را خواهیم داشت که در آینده به میلیارد ها نفر کمک کنیم.
وی در ادامه می افزاید: چاقی با طیف وسیعی از مسائل سلامتی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و انواع خاصی از سرطان مرتبط است. اگر نرخ چاقی به افزایش خود ادامه دهد، می تواند منجر به افزایش این شرایط سلامتی شود و در نتیجه هزینه های مراقبت های بهداشتی بالاتر و کیفیت زندگی پایین تر برای افراد ایجاد شود.
برخی از بیشترین افزایش ها در نرخ اضافه وزن و چاقی احتمالاً در کشور های با درآمد کم و میانه رو به پایین دیده می شود، که سیستم های بهداشتی آن ها در میان کم آماده ترین کشور ها برای تطبیق با اقدامات پیشگیری و درمان بیشتر هستند.
عواملی که باعث افزایش نرخ مسائل اضافه وزن و چاقی می شوند پیچیده هستند. کارشناسان می گویند که نمی شود فقط به مردم گفت که سالم تر غذا بخورند و بیشتر ورزش کنند.
عوامل مختلف خارج از تغذیه غذایی، از جمله استعداد ژنتیکی و افزایش آلاینده های چاق زا در محیط زیست نیز می توانند این روند را افزایش دهند.
در این گزارش آمده است: آلاینده های شیمیایی دارای خواص تأثیرگذار بر غدد درون ریز هستند که باعث افزایش وزن و چاقی می شوند. این آلاینده های شیمیایی که در مجموع به آن ها اختلالات غدد درون ریز گفته می شود، در بسته بندی مواد غذایی، لوازم آرایشی، گرد و غبار کنار جاده ها و اثاثیه منزل شناسایی شده اند.
حتی تغییرات آب و هوایی نیز در این امر نقش دارند.
در این گزارش آمده است: تغییرات آب و هوا ناامنی غذایی را افزایش می دهند. در حالی که ناامنی غذایی شدید منجر به سو تغذیه می شود، ناامنی غذایی خفیف یا میانه با چاقی مرتبط است.
منبع: فرارو