تفاوت دو کلاه در کنگره آمریکا و کنگره چین

به گزارش مجله ابوذریون، دو نشست سالانه چین یک رویداد مهم در حیات سیاسی این کشور محسوب می گردد و تمام اقلیت های قومی چین با اعزام نمایندگان خود در این نشست ها شرکت می نمایند.

تفاوت دو کلاه در کنگره آمریکا و کنگره چین

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از رادیو بین المللی چین، نشست سالانه مجلس نمایندگان خلق و کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین در حال برگزاری است و توجه دنیا به شرق معطوف و متمرکز شده است. علاوه بر چهاردهمین برنامه توسعه 5 ساله و سایر موضوعات کلیدی و مهم چین، کلاه سر گوزنی نیز اخیرا به یک سوژه محبوب و داغ در شبکه اجتماعی ویبو (Weibo) چین تبدیل شده و متعاقبا بحث های داغی را در شبکه اجتماعی توئیتر به راه انداخته است.

در تاریخ 8 مارس برابر با 18 اسفندماه بود که یک کاربر فضای مجازی به نام کارل ژا (Carl Zha) یک تصویر مقایسه ای را در توئیتر منتشر کرد؛ این تصویر از کنگره آمریکا و تالار عظیم خلق گرفته شده بود که سریعا با استقبال هزاران کاربر فضای مجازی روبرو شد.

در سمت چپ این تصویر فردی واقع شده است به نام جاکوب چانسلی (Jacob Chansley) معروف به جادوگر سرسخت و ستیزه جو (Bull Head Shaman).

در ششم ژانویه امسال میلادی (2021) بود که جاکوب چانسلی به دلیل مشارکت در حمله به کنگره آمریکا بازداشت و به ارتکاب چندین تبهکاری متهم شد؛ وی در حال حاضر همچنان در زندان به سر می برد.

در سمت راست این تصویر، آقای دای شی یوان یکی از نمایندگان مجلس ملی نمایندگان خلق چین دیده می گردد که در حال مشارکت در نشستی در پکن است؛ این نماینده از قوم اوروکن (Oroqen) چین در جریان برگزاری جلسه هیئت مشورتی مغولستان داخلی، یک کلاهی به شکل سر گوزن به سر گذاشته بود و به همین دلیل در کانون توجه نهاده شد.

بر اساس گزارش های منتشر شده، مردم قوم اوروکن در جریان برگزاری جشنواره ها و جشن های عظیم و مهم کلاه گوزنی شکل به سر می گذارند تا عزت و وقار خود را به تصویر بکشند؛ گوزن در حال حاضر به عنوان یک حیوان محافظت شده ملی فهرست بندی شده است و دیگر از سر گوزن های واقعی برای درست کردن این نوع کلاه ها استفاده نمی گردد. به عنوان لباس محلی مردم قوم اوروکن، الان کلاه سر گوزنی در میراث فرهنگی ناملموس نیز گنجانده شده است.

بدنبال اطلاع کاربران اینترنتی از کلاه سر گوزنی و مقایسه لباس های مشابه، مکان های مشابه و سرنوشت های کاملا متفاوت در این تصویر مقایسه ای منتشر شده بود که کاربران توئیتر آغاز به ارسال پیغام کردند و از جمله این پیغام ها به توضیح زیر است:

-بر خلاف آمریکا، این کلاه سر گوزنی در مجلس قانونگذاری چین محبوب است.

-کنگره آمریکا: اراذل اقلیت؛ مجلس نمایندگان خلق چین: صاحبان اقلیت.

-یک نفر پسری سفید پوست است که لباس های بومی به تن نموده تا واقع گرایانه تر به نظر برسد؛ نفر دیگر نماینده مردمش است که لباس واقعی و قومی خودش را پوشیده است.

بعضی از کاربران فضای مجازی نیز در این بین اتهامات دروغین بعضی سیاستمداران و رسانه های غربی در رابطه با به اصطلاح نسل کشی در چین را مطرح کردند و نوشتند:

-جالب است که او (نماینده اوروکن) تا حد بسیار زیادی شبیه بومیان آمریکای شمالی به نظر می رسد اما آنها مردمی هستند که حقیقتا قتل عام می شوند.

-نمایندگان اقلیت های قومی در مجلس ملی نماینگان خلق چین از قلدری و گردن کلفتی نمی ترسند؛ مردم قوم هان به این نمایندگان احترام می گذارند و با آنها همکاری می نمایند.

همانطور که کاربران اینترنت نیز اظهار نظر نموده اند، مردم گروه قومی اوروکن با حمایت قاطعانه ای که از سوی دولت چین دریافت می نمایند، نه تنها فرهنگ ملی اشان را حفظ نموده بلکه به ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی اشان نیز پرداخته اند.

قوم اوروکن یکی از قوم های کم جمعیت در شمال شرق چین محسوب می گردد و آخرین قوم شکارچی در این کشور است؛ در روزهای اولیه تاسیس چین جدید، جمعیت این گروه قومی صرفا بیش از هزار نفر بود ولی جمعیت اوروکن در طول دهه های اخیر به سرعت رشد نموده است به طوری که طبق داده های مربوط به ششمین سرشماری ملی صورت گرفته در سال 2010 میلادی، جمعیت اوروکن 8 هزار و 659 نفر برآورد شد.

از زمان تاسیس چین جدید تا به امروز یعنی از بیش از 70 سال پیش، مردم قوم اوروکن مستقیما از یک جامعه بدوی وارد یک جامعه سوسیالیستی شده اند و از شکار به مسکن و اجرای کامل ممنوعیت شکار روی آورده اند و سه جهش تاریخی را در ساختار اجتماعی، سبک زندگی و شیوه فراوری محقق ساخته اند.

بعد از سال 2018 میلادی بود که بدنبال اجرای سیاست فقرزدایی هدفمند در چین، شهرستان چی شیان که محل قرار گیری تابعیت قوم اوروکن محسوب می گردد، کلاه فقر را از سر برداشت!

این قوم شکارچی که نسل در نسل در کوهستان زندگی نموده اند، در حال گام برداشتن در جهت سریع مدرنیزاسیون و سفری جدید به سوی یک جامعه مرفه از همه جهات هستند.

دو نشست سالانه چین یک رویداد مهم در حیات سیاسی این کشور محسوب می گردد؛ تمام اقلیت های قومی چین با اعزام نمایندگان خود در این نشست ها شرکت نموده و حدودا 13 درصد از تعداد کل کمیته های نماینده را تشکیل می دهند. قوم اوروکن نیز به عنوان یک اقلیت قومی با جمیعتی کمتر از 9 هزار نفر، نماینده خود دارد که این فرایند نشان می دهد که مردم اقلیت های قومی در چین همگی از حقوقی کاملا دموکراتیک در این کشور برخوردارند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 20 فروردین 1400 بروزرسانی: 20 فروردین 1400 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 1690

به "تفاوت دو کلاه در کنگره آمریکا و کنگره چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاوت دو کلاه در کنگره آمریکا و کنگره چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید