توضیحات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان درباره خبر ایلنا
به گزارش مجله ابوذریون، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، درباره انتشار دو خبر ایلنا که در روزهای گذشته منتشر شده، توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان، در بخشی از پاسخ و شرح روابط عمومی اداره کل استان درباره این دو خبر آمده است:
پیرو دو خبر منتشرشده با عناوین فاجعه ملی و جهانی در انتظار اشکفت سلمان ایذه / جولان معتادان در عبادتگاه عیلامیان و مخدوش شدن نقوش برجسته 2700 ساله و آتش سوزی در سایت تاریخی شهرستان ایذه / آتش به جان نقش برجسته های کول فرح افتاد در تاریخ 28 تیرماه جاری باید گفت پس از بررسی های میدانی همکاران اداره میراث فرهنگی ایذه هرگونه آتش سوزی کول فرح و نقش برجسته ها اساسآ کذب است.
احمدرضا حسینی بروجنی معاون میراث فرهنگی خوزستان دراین باره گفت: پس از بررسی های به عمل آمده معین شد عده ای در کنار یکی از سنگ نگاره ها اقدام به روشن کردن آتش کوچکی کرده که با توجه به حضور و گشت زنی مکرر یگان حفاظت، بلافاصله آتش خاموش و عاملین نیز محل را ترک کردند، با توجه به پیدا شدن سرنخ هایی از شناسایی عوامل این اقدام، پیگیری های حقوقی در راستای شناسایی عاملان در دستور کار قرار گرفته است.
او شرح داد: با توجه به ظرفیت های منظر تاریخی فرهنگی ایذه و محوطه های تاریخی که به مثابه سند ملی این مرز و بوم است، اقدامات ذیل به صورت پیوسته توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و با همکاری پایگاه ملی آیاپیر مدیریت و هدایت شده است.
حسینی بروجنی گفت: اسکن لیزر و مستندنگاری کامل نقوش برجسته ایذه با هدف مانیتورینگ دائم آن ها، معین عرصه و حریم محوطه کول فرح و بازنگری عرصه و حریم و پاک سازی نقوش برجسته کول فرح و اشکفت سلمان و زدودن آسیب هایی که در دهه های گذشته بر آن ها وارد شده بود، از جمله اقداماتی است که تا به امروز محقق شده است.
او یادآوری کرد: حذف الحاقات ناهمگن محوطه اشکفت سلمان که در دو دهه گذشته توسط شهرداری انجام شده است. همچنین ساماندهی راستا دسترسی محوطه های اشکفت سلمان و کول فرح مطابق ضوابط حاکم بر سایت های تاریخی و هماهنگی با شهرداری و اجرای نورپردازی مناسب اثر، استقرار یگان حفاظت به صورت دائم در دو سایت اشکفت سلمان و کول فرح از جمله اقدامات در این منطقه است.
معاون میراث فرهنگی خوزستان اضافه نمود: تأسیس و راه اندازی موزه تاریخی ایذه با موضوع معرفی محوطه های تاریخی شهرستان به ویژه اشکفت سلمان و کول فرح نقطه عطفی در پاسداشت و معرفی مواریث فرهنگی است.
او ضمن تشکر از همه میراث بانان، همکاران اداره میراث فرهنگی ایذه، یگان حفاظت، از تلاش های مؤثر نیروی انتظامی شهرستان قدردانی کرد.
حسینی بروجنی اظهار داشت: این اداره کل در نظر دارد با پیشنهاد تشکیل شورای تأمین شهرستان نسبت به حفاظت، بیش از پیش نسبت به جلوگیری از هرگونه اقدامات مجرمانه اقدام کند.
او گفت: با توجه به اینکه ضرورت حفاظت و پایش مستمر آثار از مهم ترین وظایف اداره کل است، اقدامات ذیل نیز در حفاظت و بازسازی نقوش برجسته ایذه در دستور کار قرار گرفته است:
1- انتصاب مدیر جدید در پایگاه آیاپیر
2- تدوین برنامه های مناسب کوتاه مدت و بلندمدت برای تأمین منابع مالی
3- پایش مستمر آثار توسط اداره و یگان حفاظت شهرستان
4- اجرای پوشش حفاظتی پلی کربنات بر نقوش برجسته با اولویت محوطه تاریخی کول فرح، نقش برجسته خنگ اژدر و تأمین و تجهیز دوربین مداربسته در محوطه های مذکور تا خاتمه سال جاری
5- به روزرسانی تعمیر و تجهیز مجدد سیستم حفاظت الکترونیک محوطه تاریخی اشکفت سلمان
منبع: میراث آریا