خبرنگاران نهم اردیبهشت ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان ها

به گزارش مجله ابوذریون، استان ها- خبرنگاران- ویروس کرونا گویی خیال رفتن ندارد و هر روز در نوع جدیدی ظاهر می شود، اینک پس از کرونای انگلیسی و آفریقایی، گونه جهش یافته هندی آن رونمایی شده است.

خبرنگاران نهم اردیبهشت ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان ها

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

هنوز دلهره و نگرانی ها از انواع قبلی این ویروس فروکش نکرده است که زمزمه ورود نوع هندی آن به ویژه از مرزهای سیستان و بلوچستان به گوش می رسد چرا که قاچاق انسان در مرزهای این استان انگیزه حضور و شیوع ویروس کرونا جهش یافته هندی را برای ورود به کشور قوت بخشیده است.

نابسامانی کشورهای همسایه و راستا ترانزیتی برای عبور از ایران و رسیدن به اروپا همواره مرزهای شرقی را تبدیل به گذرگاه اتباع و مهاجران خارجی بویژه افغانستانی و پاکستانی کرده، مهاجرانی که راه عبور قانونی شان بسته و با تدبیر گروه های قاچاق و قاچاقچیان حرفه ای و با روش های خاص وارد کشور شده و راه شهرهای ایران را برای سکونت برگزیده یا برنامه خروجشان از مرزهای غربی و شمال غربی برای رسیدن به اروپا و امریکا را در پیش می گیرند.

موضوع قاچاق انسان و آمار غیر رسمی اش که از ورود مهاجران غیرقانونی به سیستان و بلوچستان از افغانستان و پاکستان حکایت می کند جدای از تبعات این تجارت خارج از معیار و لطمات انسانی، اخلاقی و اقتصادی مخربش نگرانی دیگری نیز دارد نگرانی که از پارسال با آمدن کرونا شدت گرفت و هم اینک با نوع جهش یافته هندی آن به اوج خود رسیده است.

این موضوع باعث شد تا خبرنگاران خبرنگاران در زاهدان با تهیه گزارشی به واکاوی تبعات منفی همه جانبه قاچاق انسان به ویژه در شرایط کرونایی بپردازند و در گفت و گو با مسوولان به دغدغه مردم در این رابطه پاسخ دهند.

این گزارش را می توانید با عنوان تبادل کرونا هندی در لابه لای قاچاق انسان بخوانید و در جریان مهمترین اقدامات اجرا شده برای جلوگیری از ورود نوع جهش یافته کرونای هندی به کشور قرار بگیرید.

آذربایجان غربی همچنان بر مدار قرمز کرونا عنوان گزارش دیگری است از مرکز ارومیه که به تشریح آخرین شرایط کرونایی در استان آذربایجان غربی پرداخته است.

اما مهمترین خبر کرونایی امروز اینکه مرحله کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کنژوکه (ایرانی - کوبایی) با تزریق این واکسن به جمشید انصاری، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور به عنوان نخستین داوطلب زنجانی دریافت این واکسن، آغاز شد.

جمشید انصاری پس از تزریق این واکسن گفت: با توجه به فرآیند شیوع بیماری کرونا و درگیری کشورمان با این بیماری، ضرورت تامین واکسن مورد نیاز برای واکسینه کردن مردم احساس می شد که در این راستا دولت تامین این مهم را در دستور کار قرارداد.

وی با بیان اینکه به عنوان یک وظیفه در شهر خودم برای اطمینان دادن به مردم این واکسن را تزریق و برای این کار داوطلب شد گفت: نتایج خوبی از این واکسن به دست آمده و مسوولان نیز در این زمینه اطمینان بیشتری در خصوص آن دارند.

در ادامه می توانید از شرایط کرونایی برخی نقاط کشور مطلع شوید:

فرایند ابتلا به ویروس کرونا در استان خراسان رضوی از جمله شهرستان سبزوار همچنان رو به افزایش است رییس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان اعلام کرده است که 22 درصد بستری شدگان خراسان رضوی مربوط به سبزوار است.

دکتر علیرضا مسلم اضافه کرد: شهرستان های سبزوار، جوین، داورزن، جغتای، خوشاب و ششتمد در غرب خراسان رضوی با وجود اینکه هشت درصد جمعیت خراسان رضوی را دارند، اما آمار بیماران کرونایی آن به تناسب جمعیت سه برابر بیشتر بوده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط کرونا در این شهرستان طبق آخرین به روزرسانی وزارت بهداشت در شرایط قرمز تیره است، یادآورشد: روز گذشته 52 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان واسعی سبزوار بستری شدند که این تعداد بیشترین آمار بیماران بستری از ابتدای شیوع ویروس کرونا در سبزوار بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان هم با اشاره به اینکه برخی از شهرستان های استان، در روزهای گذشته از شرایط قرمز خارج شدند اضافه کرد: بر این اساس شرایط کرونایی ایجرود زرد و طارم و ماهنشان نارنجی شده است اما مابقی شهرها همچنان قرمز هستند.

دکتر پرویز قزلباش گفت: برخی بیماران کرونایی نیازمند بستری به مدت هفت روز در بیمارستان ها هستند که این موجب حالت تجمعی در بیمارستانها می شود و همین فرایند تکمیل خدمات درمانی خاص از قبیل بخش ـ آی سی یو را مضاعف تر می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز درباره شرایط کرونایی استان سیستان و بلوچستان گفت: با اضافه کرده شدن 135 نفر جدید در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان به 31 هزار و 908 نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی شهری اظهارداشت: هم اینک 164 بیمار حاد تنفسی و 87 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند و شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان با اضافه کرده شدن پنج نفر دیگر به یکهزار و 239 نفر رسید.

وی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه 70 درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می شود.

بنابر اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی سمنان تعداد بستری شدگان بیماری کووید19 در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه در موج چهارم کرونا و در 40 روز گذشته هفت برابر شد.

جعفر جندقی اضافه کرد: اکنون 274 بیمار به دلیل ابتلا به کرونا ویروس در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بستری هستند و موارد فوت براثر ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی این استان با نوسان ادامه دارد.

اما بشنوید از شرایط کرونایی در استان همدان که بنا بر اعلام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی این استان فرایند و آمار مراجعه مبتلایان به کووید 19 به بیمارستان ها نزولی و کاهشی شده است.

دکتر ابراهیم جلیلی گفت: اکنون حدود یک هزار و 400 بیمار مبتلا به کووید 19 در بیمارستان های استان همدان بستری هستند و روزانه به صورت میانگین 500 نفر به بیمارستان ها مراجعه می کنند.

وی اضافه کرد: هفته های گذشته مراجعه بیماران به بیمارستان ها استان همدان با یک شیب شدید صعودی شده بود اما در زمان حاضر ملایم تر شده و انتظار می رود در هفته آینده فرایند کاهشی باشد.

بر اساس اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل هم منحنی موج چهارم شیوع کرونا در این استان نزولی شده و طی روزهای اخیر شمار مبتلایان بستری جدید، آمار مجموع بستری ها و تعداد فوتی ها کاهش جزیی داشته است.

دکتر شهرام حبیب زاده اضافه کرد: شمار افراد بستری مبتلا به ویروس کرونا در این استان چند روز پیش با ثبت رکورد به 633 نفر رسیده بود ولی این آمار در شبانه روز گذشته به 553 نفر افت کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به بستری شدن 88 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته در این استان اعلام کرد: شیوع کرونا در این استان در شرایط به نسبت پایدار قرار گرفته است و فرایند کاهش جزیی بستری مبتلایان جدید آغاز شده است.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز، شهرستان کرج در شرایط قرمز پر رنگ، پنج شهرستان ساوجبلاغ، اشتهارد، نظرآباد و چهارباغ در شرایط قرمز و شهرستان طالقان نارنجی کرونایی قرار گرفته است و رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرده است که 121 بیمار بدحال به تخت های بستری منتقل شدند.

دکتر محمد فتحی گفت: اکنون یک هزارو 46 بیمار کووید 19 در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی و درمانی قرار دارند و با مرگ 28 بیمار کووید 19 طی 24 ساعت گذشته ، شمار کل جانباختگان این بیماری از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز سه هزارو498 نفر در البرز ثبت شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: 755 بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و 10 نفر نیز جان باختند.

دکتر مریم کوشکی با بیان اینکه تعداد قربانیان کرونا در لرستان به یک هزار و 653 نفر و مبتلایان به 104 هزار و 310 نفر رسیده است، گفت: در زمان حاضر یک هزار و 105بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند و تمامی شهرهای استان در شرایط قرمز شیوع ویروس قرار دارند.

دیگر خبرهای کرونایی از استان ها

- مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تصمیمات مدیریت کرونا استانی ورود مسافر پاکستانی به داخل خاک کشور از 8 اردیبهشت ماه جاری به پایانه مرزی میرجاوه ممنوع است.

ایوب کرد گفت: با توجه به اعلام ستاد مدیریت کرونا استانی دستورالعمل های لازم از سوی این اداره کل به تمامی دستگاههای مستقر در پایانه مرزی میرجاوه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس جهش یافته هندی ابلاغ شده که بر اساس آن خروج مسافران از این پایانه مرزی به پاکستان بلامانع است اما ورود ممنوع است و تبادلات تجاری با کشور دوست و همسایه پاکستان همچون روال گذشته با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی در حال انجام است.

- مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شاقتصادی گفت: امتحانات نهایی12 درصد از دانش آموزان استان در خردادماه سال تحصیلی جاری به صورت حضوری و مابقی به علت شیوع گسترده ویروس کرونا غیرحضوری است.

مهدی مودی گفت: امتحانات حضوری با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار می شود و جای نگرانی برای خانواده ها وجود ندارد.

- فرزانه برخوری رئیس مرکز بهداشت شهرستان جیرفت از تعطیلی منطقه گردشگری آب گرم گور واقع در بخش ساردوئیه این شهرستان به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد و گفت: ازدحام جمعیت در مکان های عمومی یکی از دلایل انتشار ویروس کرونا است لذا مردم از حضور در اماکن عمومی و تفریحی بویژه آب گرم ها خودداری کنند.

- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام از ثبت نام سه هزار و 956 راننده فعال بخش حمل و نقل عمومی در استان برای دریافت تسهیلات کرونا خبر داد و گفت: تا به امروز سه هزار و 569 نفر وام 60 میلیون ریالی را دریافت کرده اند.

نورالله دلخواه گفت: شرایط به وجود آمده پس از شیوع کرونا طی سال گذشته موجب توقف فعالیت چند ماهه در مرز مهران و تعطیلی شرکت های حمل و نقل بین المللی بار و مسافر در استان شد که زیان قابل توجهی را به این بخش وارد کرد.

- مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 61 هزار نفر از سالمندان بالای 80 سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی واکسن کرونا دریافت می کنند.

دکتر محمد احمدیان اضافه کرد: اکنون تنها اطلاعات حدود 34 هزار نفر از این سالمندان در سامانه سینا قابل رهگیری است و بقیه سالمندان مراجعه به مراکز بهداشتی نداشته اند و لذا از طریق ثبت نام در سامانه کشوری به اطلاعاتشان دسترسی پیدا کرده و فراخوان خواهند شد.

- رییس مرکز توسعه سلامت کیش گفت: افراد واکسینه واجد شرایط این جزیره پس از اتمام واکسیناسیون گروه های سنی بالای 80 سال به 607 نفر می رسد.

محمدرضا رضانیا گفت: در این گروه 87 کیشوند واجد شرایط دریافت واکسن هستند که مراقبین سلامت و کارشناسان بهداشت مرکز توسعه سلامت جزیره در حال انجام واکسیناسیون این افراد هستند.

- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: 6 هزار و 500 دز واکسن کرونا بر اساس اعلام اولویت های وزارت بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان به جامعه هدف تزریق شده است.

دکتر قاسم میری علی آباد با بیان اینکه این واکسن 90 درصد ایمنی ایجاد می کند، اظهارداشت: تزریق این تعداد دُز واکسن کرونا در سیستان و بلوچستان تا به امروز عارضه ای برای دریافت کنندگان نداشته است.

- فرماندار ساوه گفت: با تلاش هایی که در دست انجام است، از تابستان امسال تولید واکسن کرونا در یکی از شرکت های داروسازی شهر صنعتی کاوه آغاز خواهد شد.

علی میرزایی اضافه کرد: مراحل مطالعاتی و تحقیقاتی تولید واکسن کرونا در این شرکت داروسازی در حال انجام است و پس از آن در صورت تایید نهایی، خط تولید نیز به بهره برداری می رسد.

- شهرام ممدوحی معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: واکسیناسیون علیه ویروس کرونا برای کادر درمان، پاکبان ها و بیماران خاص این شهرستان با موفقیت اجرا شده و در این مرحله نیز برای هشت هزار سالمند بالای 80 سال بروجردی واکسن کرونا تزریق می شود.

آخرین شرایط کرونایی در کشور

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت 385 نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید-19 در شبانه روز گذشته تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به 71 هزار و 351 نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (9 اردیبهشت 1400) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 19هزار و 899 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که 3هزار و 53 نفر از آنها بستری شدند.

5هزار و 367 بیمار نیز در شرایط شدید بیماری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی (آی سی یو) بستری و مجموع بیماران کووید-19 در کشور به 2 میلیون و 479 هزار و 805 نفر رسید.

وزارت بهداشت همچنین در این اطلاعیه اضافه کرد: تا به امروز یک میلیون و 938هزار و 64 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. یک میلیون و 569 هزار و 870 آزمایش تشخیص کووید-19 در کشور اجرا شده است.

بر اساس این گزارش، هم اکنون 198 شهر کشور در شرایط قرمز، 157 شهر در شرایط نارنجی، 74 شهر در شرایط زرد و 9 شهر در شرایط آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت از و به شهرهای با شرایط قرمز و نارنجی ممنوع است.

مطابق با اعلام وزارت بهداشت تا به امروز 798هزار و 465 نفر دوز اول واکسن کرونا و 204 هزار و 126 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و 2 هزار و 591 دز رسید.

به گزارش خبرنگاران، جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که دنیا را تهدید می کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری داشته و از ویروس جهش یافته در انگلستان خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی - درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا روبرو است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تا به امروز حدود 17 میلیون نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و 349 هزار نفر نیز جان باخته اند. گزارش های منتشر شده از هند نیز حاکی است که بیمارستان های این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن روبرو بوده و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی کنند.

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکس های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است.

مسئولان وزارت بهداشت برای خرید 500 هزار دوز از این واکسن را سفارش داده بودند، اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان 125 هزار دوز، محموله دوم که 375 هزار دوز واکسن بود، با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهفرایندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده است، به طوری که انگلستان با سرعت بخشی به فرایند واکسیناسیون کرونا توانسته آمار مرگ های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه دنیا منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت دنیای در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری دنیای) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تا به امروز حدود 147 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید19 جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مسائل گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در دنیا به وجود آورده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 2 خرداد 1400 بروزرسانی: 2 خرداد 1400 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 1768

به "خبرنگاران نهم اردیبهشت ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران نهم اردیبهشت ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید