طرز تهیه دمی گوجه ساده و خیلی خوشمزه در سه سوت
به گزارش مجله ابوذریون، دمی گوجه یا همان کته گوجه غذایی ساده، خوشمزه و اصیل ایرانی است که با مواد اولیه در دسترس و به روشی آسان تهیه می گردد. این غذا می تواند یک انتخاب عالی برای وعده های غذایی مختلف باشد، به خصوص زمانی که وقت زیادی برای آشپزی ندارید. طرز تهیه دمی گوجه ساده را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه ساده
- برنج 3 پیمانه
- گوجه 5 عدد
- پیاز 1 عدد
- روغن 4 قاشق سوپ خوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری
- نمک 1 قاشق چای خوری
- کره 25 گرم
طرز تهیه دمی گوجه ساده
1. تفت پیاز و گوجه
اولین مرحله از طرز تهیه دمی گوجه ساده این است که پیاز را به شکل نگینی ریز کاملا خرد کنید و بعد آن را در مقداری روغن تفت دهید و هم زمان که پیاز سرخ می گردد گوجه ها را آماده کنید. برای این کار روی پوست گوجه از چهار طرف گوجه خراش ایجاد کنید و بعد آن ها را داخل آب در حال جوش بیاندازید تا بتوانید پوست گوجه را راحت تر بگیرید.
در نهایت روی پیاز در حال سرخ شدن مقداری زردچوبه و ادویه مناسب گوجه بریزید و هم بزنید و هم زمان گوجه را از آب جوش در بیاورید و بگذارید خنک گردد بعد پوست گوجه را به راحتی از آن جدا کنید و گوجه را به شکل نگینی ریزی خرد کنید.
2. تهیه و پخت دمی گوجه
اکنون گوجه خرد شده را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید و هم بزنید کمی که آب گوجه کشیده شد و گوجه در روغن خوب تفت خورد، برنج را اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت هم آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید و در نهایت کامل بخار گردد. در این مرحله در قابلمه را ببندید وقتی که آب کامل تبخیر شد مقداری کره یا روغن به برنج آماده کنید و هم بزنید و در نهایت دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و اجازه دهید دمی گوجه شما حدود 45 دقیقه با حرارت کم دم بکشد.
نکته 1: برای اینکه دمی گوجه عطر و طعم بهتری داشته باشد، می توانید از زعفران یا گلاب بهره ببرید.
نکته 2: برای سرو دمی گوجه می توانید از ماست، سالاد شیرازی یا ترشی مخلوط بهره ببرید.
نکات تکمیلی برای تهیه دمی گوجه ساده
همان طور که دیدید و خواندید، تهیه و پخت دمی گوجه درست مثل طرز تهیه دمی یارما که یک غذای سنتی است و البته طرز تهیه استانبولی پلو کار ساده ای است و همه می توانند از عهده آن برآیند. اما خوب است فوت و فن دمی گوجه را هم بدانید تا دمی گوجه هایتان خاص و خوشمزه تر باشد.
اضافه کردن سیب زمینی و مواد دیگر به دمی گوجه
می توانید به دمی گوجه تان سیب زمینی، فلفل دلمه ای، گوشت چرخ نموده یا مرغ هم اضافه کنید. یکی از کارهای مجذوب کننده دیگر که باعث می گردد دمی گوجه شما خوشمزه تر گردد این است که یک لیمو عمانی در مرحله جوشیدن آب برنج به آن اضافه کنید تا غذایتان عطر و طعم بهتری داشته باشد.
اگر دوست دارید دمی گوجه شما مجلسی باشد می توانید دمی گوجه را با گوشت چرخ نموده، مرغ یا لوبیا پخته شده هم تهیه کنید.
رازهای دمی گوجه خوشمزه
برای خوش رنگ تر شدن دمی گوجه تان می توانید مقداری رب گوجه هم اضافه کنید. البته می توانید به جای رب گوجه فرنگی از 2 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی بهره ببرید. یکی از کارهای مجذوب کننده دیگر برای تهیه ته دیگ بهتر این غذا این است که چند قاشق شیر علاوه بر آب به برنج در حال پخت اضافه کنید تا ته دیگ خوش رنگ تر داشته باشید.
گوجه خرد شده یا رنده شده!
برای داشتن بافت یکنواخت تر در پلوی دمی گوجه بهتر است گوجه ها را رنده کنید. اما اگر دوست دارید بافت دمی کمی دانه دار باشد، گوجه ها را خرد کنید.
منبع: کتاب کاله