طرز تهیه کیک ماست ، نکات مهم برای تهیه کیک در خانه ، این کار را انجام دهید تا کیک بوی تخم مرغ نگیرد

به گزارش مجله ابوذریون، کیک ماست یکی از انواع کیک های عصرانه است که برای تهیه آن از ماست استفاده می گردد و به همین علت دارای بافت بسیار نرم و اسفنجی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک ماست همراه با نکات مهم و فوت و فن های پخت هر نوع کیک در خانه را می خوانید.

طرز تهیه کیک ماست ، نکات مهم برای تهیه کیک در خانه ، این کار را انجام دهید تا کیک بوی تخم مرغ نگیرد

به گزارش خبرنگاران، کیک ها از جمله دسرها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هر کدام هواداران خاص خود را دارند. کیک ماست یکی از انواع کیک های عصرانه است که برای تهیه آن به جای شیر از ماست استفاده می گردد و به همین علت دارای بافت اسفنجی و بسیار نرمی است.

کیک ماست می تواند یک عصرانه بسیار دلچسب و خوشمزه همراه با یک لیوان چای داغ باشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک ماست همراه با نکات مهم و فوت و فن های پخت هر نوع کیک در خانه را می خوانید.

مواد لازم برای تهیه کیک ماست

تخم مرغ: 3 عدد

آرد سفید قنادی: 2 لیوان

شکر: یک لیوان

ماست: یک لیوان

روغن مایع: نصف لیوان

پودر هل: یک قاشق چای خوری

بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری سرپر

وانیل: نوک قاشق چای خوری

نکات مهم برای تهیه کیک در خانه

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. بعلاوه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد.

2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت پخت در فرهای مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد و این مسئله به این علت است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم نموده اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم تر یا بیش تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولا قلق فری که از آن استفاده می نمایند، دستشان هست. مثلا می دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می نمایند، این دما روی درجه 185 حاصل می گردد. اگر زیاد با فر کار ننموده اید و دمای فرتان را نمی دانید، برترین کار تهیه دماسنج فر است. همان طور که گفتیم، دمای بیش تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. میزان گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه ها دقیق تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه ها را نمی دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

اگر خواستید با پیمانه میزان گیری کنید، برای میزان گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می نمایند. نکته مهم دیگری که در فرایند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت میزان ها دقیق نمی شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می گیرد. خیلی از افراد فکر می نمایند که وانیل و طعم دهنده ها بوی بد تخم مرغ را از بین می برد. درحالی که این فکر اشتباه است. آن چه بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرد. همواره باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید با توجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی ها می توانید تهیه کنید و در طرح ها و شکل های مختلف موجود است.

7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر می رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی کند.

8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی بهره ببرید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت نموده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می تواند به این علت باشد که از آرد مرغوب استفاده ننموده اید.

طرز تهیه کیک ماست

1 ـ برای آغاز کار ابتدا تخم مرغ ها را همراه با شکر، وانیل و پودر هل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 تا 7 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و شفاف گردد.

2 ـ در مرحله بعد روغن مایع را اضافه کنید و سی ثانیه بزنید؛ سپس ماست را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

3 ـ آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه کیک حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد.

4 ـ کف و دیواره های قالب مورد نظر را با کره سرد چرب کنید وکمی آرد بپاشید؛ سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید. قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 45 تا 50 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از پخت حتما با فرو کردن یک سیخ چوبی داخل کیک از پخت آن مطمئن شوید؛ سپس قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید خنک گردد و بعد کیک را از قالب جدا کنید.

منبع: فرارو

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 13 دی 1401 بروزرسانی: 13 دی 1401 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 2330

به "طرز تهیه کیک ماست ، نکات مهم برای تهیه کیک در خانه ، این کار را انجام دهید تا کیک بوی تخم مرغ نگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک ماست ، نکات مهم برای تهیه کیک در خانه ، این کار را انجام دهید تا کیک بوی تخم مرغ نگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید