پایکوبی پارلمانی اروپا در حیاط خلوت ژنو، شرط حضور در ایران هیئت اروپایی چه بود؟

به گزارش مجله ابوذریون، خبرنگاران: محل دیدار هیئت اروپایی با این دو هم از دیگر نکات عجیب و منفی حضور آنان در تهران بوده، چراکه به جای انجام این دیدار در یکی از اماکنی که توسط مسئولان کشورمان مشخص می گردد، سفارت کشور یونان میزبانی این افراد را به عهده گرفته است.

پایکوبی پارلمانی اروپا در حیاط خلوت ژنو، شرط حضور در ایران هیئت اروپایی چه بود؟

برای سفر به تور اروپا با بهترین کارشناسان مشورت کرده و بهترین برنامه سفر را انتخاب کنید.

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرنگاران، بهت و حیرت ناشی از دیدارتأمل برانگیز هیئت مجلس اروپایی با دوتن از غائله سازان سال88 هنوز هم سایه خود را بر سر رسانه های ارزشی نگه داشته، چراکه از یک سو نمایندگان ملت و مسئولان دولتی از زیر این اشتباه شانه خالی و تقصیر را به گردن دیگری می اندازند و از دیگر سو روزنامه های زنجیره ای در عملیاتی مشترک و هدفمند کوشش می نمایند اصل موضوع را در نزد افکارعموم به فراموشی بسپارند و به این بهانه قوه مققنه را تخریب و تخطئه نمایند.

هر چند که تطهیر چهره فتنه گر سال88 و مشروعیت دادن به آنها ، آزادی رهبران کودتای سال88 و کوشش برای زنده کردن گفتمان آشوب و اغتشاش در سطوح مختلف اجتماع از جمله اهداف جریان برانداز در این دیدار بوده اما مهمترین هدف را باید پروژه فشار حقوق بشری به ایران با موضوع ستوده و پناهی دانست، چراکه به گفته بسیاری از مقامات سیاسی غربی پس از پرونده هسته ای ایران، پرونده نقض حقوق بشر از سوی ایرانیان، در دستور کار سازمان های بین الملل قرار خواهد گرفت.

بهت و حیرت به وجود آمده زمانی رو به رجحان می گذارد که در خبرهای انتشار داده شده در بعضی رسانه ها مطرح می گردد که یکی از اعضای این هیئت هشت نفره به خبرگزاری ها می گوید که در این دیدار موضوع حقوق بشر در ایران، وضعیت زندانیان سیاسی و چشم انداز رهایی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از حصر مورد بحث و آنالیز قرار گرفته است. سایت شبکه تلویزیونی دولت آلمان - دویچه وله- هم گزارش می دهد رضا خندان، همسر نسرین ستوده در صفحه فیس بوک شخصی اش با انتشار خبر دیدار هیئت اروپایی با همسرش نوشته که این هیئت با جعفر پناهی نیز دیدار داشته و جزئیات بیشتری درباره این دیدار ها ذکر ننموده است. البته ایزابل دورانت، عضو بلژیکی هیئت مجلس اروپا قبل از شروع سفر گفته بود که دیدار با ناراضیان، از جمله با نسرین ستوده و جعفر پناهی نیز در دستور کار هیئت است.

نقش نهادهای خارج از حاکمیت چیست؟

در شرایطی که این دیدار قابل تأمل و بحث برانگیز شبهات بسیاری را در افکارعمومی داخلی به وجود آورده، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس نهم به عنوان میزبان این هیئت به مانند بعضی دیگر از همکارانش آگاه بودن مجلس از دیدار مذکور را رد می نماید، اظهارات حسین شیخ الاسلام در گفت وگو با جوان این شائبه را قوت می بخشد که نهادهایی خارج از حاکمیت به صورت طراحی شده و سازمان یافته جلسه فوق را سامان داده اند.

مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی بیان می نماید: هیئت مجلسی اتحادیه اروپا قبل از سفر به ایران درخواست خود را مبنی بر دیدار با دوتن از فعالان فتنه به مسئولان کشورمان ارائه داده که با پاسخ مثبت طرف ایرانی روبرو نشده است و اساسا موضوعی تحت عنوان شرط گذاشتن مقامات اروپایی برای سفر به ایران دروغ است.

وی ادامه می دهد: ما تقریباً مطمئنیم دیدار هیئت اروپایی با نسرین ستوده و جعفر پناهی به صورت هوشمندانه برنامه ریزی شده چراکه این دیدار در یک روز غیر رسمی یعنی آدینه و آن هم در سفارت یونان اجرا شده، در صورتی که دیدار مذکور برای این هیئت از سوی مقامات رسمی کشورمان اصلا تدارک دیده نشده و در غفلت بعضی مقامات داخلی اجرا شده است.

مجلس و دولت مسئولیت اتفاق پیش آمده را برعهده نمی گیرند و اختلاف نظراتی هم در این باره وجود دارد که البته نبود مکانیزم های نظارتی مناسب را هم باید مزید بر علت دانست. به هر حال باید پذیرفت که در موضوع پیش آمده سهل انگاری وغفلت جدی اجرا شده وباید این اشتباه جبران گردد. البته می توان امیدوار بود که جلساتی در این زمینه هم بین بعضی مسئولان دخیل در موضوع تشکیل شده تا بی توجهی به وجود آمده را بگردد جبران کرد.

شیخ الاسلام در سرانجام تأکید می نماید: نقش مسئولان سفارت یونان و از جمله سفیر این کشور، بعضی سازمان های اطلاعاتی وابسته به مراکز اطلاعاتی غربی و فعالیت حقوق بشر در داخل را باید در بسترسازی این دیدار و بهره برداری آینده از آن جدی گرفت و به آسانی از ان نگذشت.

دور زدن نهادهای نظارتی داخلی هم پیش بینی شده بود

باید اذعان کرد محل دیدار این هیئت اروپایی با ستوده و پناهی هم از دیگر نکات عجیب و منفی حضور آنان در تهران بوده، چراکه به جای انجام این دیدار در یکی از اماکنی که توسط مسئولان کشورمان مشخص می گردد، سفارت کشور یونان میزبانی این افراد را به عهده گرفته است تا مطالب رد و بدل شده در این جلسه، از کنترل مقامات دور باشد.

مصادیق این شگرد از سوی نمایندگان نظام سلطه را هم می توان در غائله سال 88 به یاد آورد، در آن شرایط هم در اکثر موارد، ارتباط گیری اتاق فکر خارج نشین با عوامل داخلی برانداز در سفارتخانه های انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به صورت محرمانه و به دور از چشم نهادهای امنیتی و نظارتی رخ داده بود.

اعتراض کارگزاران نظام باید جنبه رسمی به خود بگیرد

هر چند که هیئت مجلسی اتحادیه اروپا با این تحرک غیر دیپلماتیک و جهت دار مقررات داخلی کشورمان را به صورت آشکار نقض نموده، اما باید مسئولان جوابگوی این سؤال باشند که صدور مجوز دیدار هیئت اروپایی با این افراد چه بوده و قرار است چه نفعی از این مسئله عاید کشورمان گردد و چرا رسماً به این تحرک مسئله دار برخورد نمی نمایند؟

البته انتظار حداقلی از آقای هاشمی رفسنجانی و ظریف و علی لاریجانی که قرار است در روزهای اخیر با هیئت اروپایی دیدار داشته باشند آن است که دیدار خود با این هیئت را لغو نمایند تا هم بخشی از هتاکی طرف اروپایی را پاسخ داده باشند، هم ناراحتی افکار عموم داخل را تا حدودی مرهم باشند.

پایکوبی مجلسی اروپا در حیاط خلوت ژنو

در حالی که رسانه های داخلی همسو با نظام سلطه سرگرم بهره برداری از شرایط به وجود آمده هستند و سعی دارند تا با عملیات فریب، مجلس شورای اسلامی را به عنوان یک بازوی نظارتی در سهل انگاری اجرا شده از بازی خارج نمایند، باید اظهار کرد که اصل فرصت طلبی از شرایط فراهم شده پس از توافقات ژنو3 از سوی تیم های به ظاهر دیپلماتیک غربی مهم ترین مولفه در مصداق مورد بحث است.

به عبارت بهتر، پس از آنکه روابط یخ زده ایران و غرب در طول ماه های اخیر به سمت ذوب شدگی پیش رفت و بالطبع در این بستر بازار سفرهای مقامات سیاسی دو طرف گرم می گردد، ارتباط گیری با عناصر ساختارشکن و مخالف حاکمیت سیاسی در ایران به عنوان اولویت کاری تیم های دیپلماتیک غربی در مسافرت به شهرهای ایران مورد لحاظ قرار گرفته و دیدار هدفمند کنونی را هم باید به همین دلیل مورد ارزیابی قرار داد. سرویس های مطالعاتی- اطلاعاتی وابسته به نظام سلطه به خوبی می دانند که در شرایط تعامل گونه با ایران است که عناصر وابسته به آنها می توانند سفرهای متعددی را به تهران داشته و به ارتباط گیری با عناصر تجدیدنظرطلب و فتنه گر نائل شده و سیب فشار به جمهوری اسلامی ایران با طعم گزارش های ضدحقوق بشری علیه ایران را بچینند.

نباید فراموش کرد که فشار بین المللی به ایران برای تغییر رفتار و سپس تغییر ساختار جمهوری اسلامی ایران یکی از اهداف راهبردی مشترک نظام سلطه و تجدیدنظرطلبان از دیر باز تاکنون بوده و برگزاری چنین دیدارهایی بستر ضروری و لازم برای تحقق چنین مولفه های مشترک و دوگانه به شمار می رود و بعضی کارگزاران نظام بهتر است به جای متهم کردن دیگری، تحرکات پردامنه جریان برانداز داخلی طی سه ماه اخیر و پس از آن را با هوشیاری رصد نمایند و در جهت خنثی سازی آن گام بردارند تا هم نظام از دسیسه های این جرگه در امان بماند و هم آسایش و آرامش به دست آمده جامعه پس از بحران سال88، روی استمرار وثبات به خود بگیرد.، منبع: جوان،

خبرنگاران: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می گردد.

منبع: تسنیم
انتشار: 21 مهر 1398 بروزرسانی: 11 مهر 1399 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 439

به "پایکوبی پارلمانی اروپا در حیاط خلوت ژنو، شرط حضور در ایران هیئت اروپایی چه بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پایکوبی پارلمانی اروپا در حیاط خلوت ژنو، شرط حضور در ایران هیئت اروپایی چه بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید