چیپس های گیاهی خانگی
به گزارش مجله ابوذریون، چیپس اولین بار به وسیله سر آشپزی به نام جرج گرام در سال 1853 میلادی اختراع شد. آن روز مشتریان به علت نپخته بودن سیب زمینی های گرام لب به آنها نزدند. گرام هم مجبور شد از روز بعد سیب زمینی ها را به قدری نازک ببرد که خوب بپزد. به این ترتیب چیپس به دنیا آمد. در این مطلب به تهیه چیپس خانگی میپردازیم. با ما همراه باشید.
5 راه خلاقانه در تهیه چیپس های گیاهی خانگی
هوس چیپس سیب زمینی کردید، شلوغ کاری نکنید. اما بدانید رفع کردن این هوس با خرید چیپس های حاضری ایده چندان خوبی نیست.اغلب آنها، پر از نشاسته و رنگ هستند و خالی از هر گونه سبزیجات واقعی . پس چه باید کرد؟ زحمتی ندارد.
از بسته چیپس های پر چرب صرف نظر کنید و چیپس دست پخت خودتان که متشکل از سبزیجات واقعی و البته یک سری چیز های دیگر است، را تهیه کنید.
چیپس ادویه دارِ سیب زمینی شیرین
زمان آماده سازی مواد
10 دقیقه/ کل زمان: 24 دقیقه/ زمان تا سرو: 2 دقیقه1 عدد سیب زمینی درشت، پوست کنده
½ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
¼ قاشق چایخوری شکر
¼ قاشق چایخوری پودر فلفل
¼ قاشق چایخوری نمک
1.فر را از قبل در دمای 375 درجه فارنهایت گرم می کنیم.
2.سیب زمینی را با رنده مخصوص چیپس به لایه های بسیار نازک برش می زنیم. با اسپری مخصوص، سطح 2 ورق از کاغذ های مخصوص فر را چرب می کنیم. یک لایه از سیب زمینی های برش خورده را روی ورق ها می چینیم. با اسپری مخصوص کمی روغن روی برش های سیب زمینی می پاشیم.
3.برای مدت 7 دقیقه یا تا زمانی که سیب زمینی ها کاملا طلایی شوند، آنها را می پزیم. برش های سیب زمینی را جابه جا نموده و دوباره داخل فر بگذارید.
تا زمانی که تا حدودی طلایی شوند که چیزی در حدود 7 تا 10 دقیقه زمان ضروری است، اجازه دهید بپزند. برش های آماده شده را به کاسه ای منتقل کنید و در صورت لزوم، کار را برش های به جای مانده ادامه دهید. در همین حین، در کاسه ای کوچک زیره، شکر، پودر فلفل و نمک را مخلوط کنید.
4.مخلوط ادویه ها را روی چیپس ها بپاشید و پیش از سرو خوب تکان دهید تا ادویه به همه چیپس ها برسد.
مواد مغذی
157 کالری، 3.5 گرم پروتئین، 36 گرم کربوهیدرات، 6 گرم فیبر، 12 گرم شکر، 4 گرم چربی، 1 گرم چربی اشباع شده، 353 میلی گرم سدیم.چیپس کدو سبز
زمان آماده سازی مواد
8 دقیقه/ کل زمان: 40 دقیقه/ زمان تا سرو: 4 دقیقه2 عدد کدو سبز
1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری پودر سیر(اختیاری)
1.فر را در دمای 400 درجه فارنهایت گرم نمائید. 2 ورق مخصوص فر را با اسپری مخصوص چرب می کنیم.
2.کدوسبزها را به شکل اریب برش زده، با ضخامتی در حدود 3 میل. برش های کدو را در کاسه ای ریخته و با روغن، نمک و پودر سیر به خوبی مخلوط نمائید. یک لایه از کدوها را بر روی ورق مخصوص فر بچینید.
3.به مدت 25 دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند. درجه فر را تا 300 درجه فارنهایت کم نمائید و اجازه دهید بین 10 تا 15 دقیقه بیشتر پخته شوند، تا زمانی که لکه های قهوه ای روی آنها نمایان شده و ترد شوند. با دستمال حوله ای ظرف را از فر خارج کنید و اجازه دهید سرد گردد. می توانید این چیپس ها در دمای اتاق، بدون درپوش به مدت چند ساعت نگه دارید.
مواد مغذی
39 کالری، 7 گرم پروتئین، 3.4 گرم کربوهیدرات، 1 گرم فیبر، 2.4 گرم شکر، 2.6 گرم چربی، 4 گرم چربی اشباع شده، 106 میلی گرم سدیم.چیپس چغندر پخته
زمان آماده سازی مواد
10 دقیقه/ کل زمان: 55 دقیقه/ زمان تا سرو: 6 دقیقه3 عدد چغندرِ خام میانه
1 و ½ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل
¼ قاشق چایخوری نمک
1.فر را در دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. 3 عدد چغندر خام میانه را پوست کنده و به ورقه های نازکی برش بزنید. با روغن نارگیل و نمک مخلوط کنید.
2.یک لایه از برش های کدو را روی ورق مخصوص فر پخش نمائید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند. چغندرها را جابه جا کنید و باز هم به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید یا تا زمانی چغندرها خشک و ترد شوند. پیش از آنکه سرو نمائید اجازه دهید کاملا خنک شوند. چیپس های چغندر را می توانید تا 3 روز در ظرفی خالی از هوا نگهداری نمائید.
مواد مغذی
469 کالری، 7 گرم پروتئین، 3.9 گرم کربوهیدرات، 1گرم فیبر، 3 گرم شکر، 3.5 گرم چربی، 3 گرم چربی اشباع شده، 129 میلی گرم سدیم.چیپس هویج سرکه ای ملس
زمان آماده سازی مواد
8 دقیقه/ کل زمان: 16 دقیقه/ زمان تا سرو: 10 دقیقه3 عدد هویج
½ فنجان سرکه سفید یا سرکه سیب
½ فنجان آب
6 قاشق سوپ خوری عسل
1 بوته سیر، پوست کنده و له شده
½ قاشق چایخوری زردچوبه
1 عدد فلفل تند چیلی
1.هویج ها را به صورت ورقه های نازک برش می زنیم. درون بخارپز ریخته و تا زمانی که ترد شوند، چیزی در حدود 3 تا 4 دقیقه می پزیم. هویج ها زیر آب سرد گرفته تا پخت آنها متوقف گردد. درون آبکش ریخته تا آبشان گرفته گردد، سپس هویج ها را درون ظرف پیرکس یا سفالی بریزید.
2.سرکه، آب، عسل، سیر، زردچوبه و فلفل چیلی را درون ماهی تابه ای غیرآلومینیومی ریخته و مخلوط کنید. روی حرارت قرار دهید و برای مدت 5 دقیقه بپزید.
3.مخلوط مواد داغ را با گذراندن از الک روی هویج ها بریزید و روی آن را کاملا بپوشانید. درب آن را گذاشته و به مدت چند ساعت یا یک شب درون یخچال قرار دهید. این چیپس را حتی درون فریزر هم می توانید نگهدارید.
مواد مغذی
15.4 کالری، 0.2 گرم پروتئین، 3.8 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم فیبر، 2.8 گرم شکر، 0.1 گرم چربی، 0 گرم چربی اشباع شده، 15 گرم سدیم.چیپس کلم و پاپریکای دودی
زمان آماده سازی مواد
10 دقیقه/ کل زمان: 30 دقیقه/ زمان تا سرو: 6 دقیقه1 عدد خوشه کلم
¼ روغن زیتون
1 قاشق سوپ خوری پاریکای دودی
½ قاشق چایخوری نمک
1.فر را در دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید. قسمت های زمخت کلم را دور بریزید و برگ های درشت و سالم آن را بشوئید. در کاسه ای بزرگ، برگ های کلم، روغن زیتون و پاپریکا را ترکیب نمائید.
2.ورق مخصوص فر را درون سینی فر بیاندازید، کلم ها را روی آن پخش کنید و تا زمانی که برگ های سبز، خشک و ترد شوند یعنی در حدود 30 دقیقه، اجازه دهید درون فر تنوری شوند و هر 10 دقیقه یکبار آنها را برگردانید و جابه جا کنید. کمی نمک دریا روی آنها بپاشید و سرو کنید.
مواد مغذی
149 کالری، 6 گرم پروتئین، 12.4 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 1 گرم شکر، 11 گرم چربی، 1.5 گرم چربی اشباع شده، 183 میلی گرم سدیم.منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون