طرز تهیه ارده کنجد اردکان اعلا با دستگاه غذاساز یا مخلوط کن
به گزارش مجله ابوذریون، ارده کنجد با خرما، شیره خرما یا به خصوص برای روزهای سرد برفی و بارانی یک گزینه عالی است. اگر دوست دارید برای روزهای سرد و البته سایر روزهای سال که به انرژی سالم احتیاج دارید یک وعده خوشمزه داشته باشید طرز تهیه ارده کنجد سنتی خانگی با کنجد خام یا بو داده با دستگاه غذاساز را از در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه ارده کنجد خانگی سنتی با دستگاه غذاساز
مدت زمان آماده سازی ارده کنجد: 20 دقیقه
کالری هر قاشق ارده کنجد: 90 کالری
مواد لازم برای تهیه ارده کنجد
- کنجد بو داده بدون پوست
مراحل طرز تهیه ارده کنجد کارخانه ای
درست کردن ارده کنجد در خانه بسیار راحت است. برای این کار تنها به میزانی کنجد پوست کنده و بوداده احتیاج دارید. در ادامه می توانید با طرز تهیه ارده کنجد خانگی به روش کارخانه ای آشنا شوید.
مرحله اول؛ تفت دادن کنجد
در اولین مرحله از طرز تهیه ارده کنجد با مخلوط کن باید به میزان دلخواه کنجد پوست کنده و بو داده را در ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا دانه های کنجد گرم شوند. روی شعله ملایم گاز حدود 15 دقیقه برای گرم شدن دانه های کنجد و آزاد شدن روغن داخل دانه های کنجد کافی است. در این حالت دانه های کنجد باید به هم بچسبند.
مرحله دوم؛ میکس کردن دانه های کنجد
بلافاصله بعد از برداشتن از روی شعله گاز داخل غذاساز یا آسیاب برقی بریزید. چند پالس بزنید تا کنجدها پودر شوند. معمولا در این حالت کنجدها با چند پالس پودر می شوند. حالا چند پالس دیگر بزنید و این کار را تا آنجا ادامه بدهید که کنجدها حالت مرطوب و نمناک به خودشان بگیرند. این حالت به خاطر آزاد شدن است.
حالا چند پالس دیگر بزنید و این کار را آنقدر ادامه دهید که کنجدها حالت خیس پیدا نمایند. با چند پالس دیگر معمولا کنجدها حالت روان به خودشان می گیرند.
مرحله سوم؛ آماده شدن ارده کنجد
در این مرحله از طرز تهیه ارده کنجد خوشمزه خانگی تیغه غذاساز یا آسیاب برقی روان تر حرکت می نماید. محتویات چسبیده به دیواره آسیاب یا غذاساز را با قاشق جدا کنید و داخل غذاساز بریزید تا آن ها هم آسیاب شوند.
ارده کنجد یک ماده مایع و روان است پس باید حرکت پالس زدن را آنقدر ادامه بدهید که یک ارده کاملا روان و یکدست حاصل گردد. شما هر بار به همین راحتی می توانید با میزانی کنجد بو داده و بدون پوست خودتان در منزل ارده با همان کیفیت ارده جنوب و اردکان تهیه کنید و با خرما یا شیره خرما یا شیره انگور میل کنید. یادتان باشد ارده کنجد را در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ارده پلو
نکات و فوت و فن های طرز تهیه ارده کنجد خانگی
*طرز تهیه ارده با کنجد قهوه ای درست مثل تهیه ارده کنجد سفید است، اما رنگ ارده شما در نهایت تیره تر می گردد.
*برای رقیق کردن ارده کنجد و میکس بهتر آن می توانید میزانی روغن مایع به آن اضافه کنید. بهتر است برای این کار از روغن خالص کنجد بهره ببرید.
*برای طرز تهیه ارده کنجد با شیره انگور باید بعد از آماده شدن ارده میزانی از آن را در کاسه بریزید و به مقدار ای که دوست دارید به آن شیره انگور اضافه کنید.
*در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه ارده کنجد خانگی از میزانی نمک نیز بهره ببرید.
*به جای تفت دادن کنجد می توانید آن ها را برای 5 دقیقه با دمای 176 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا برشته شوند.
*ارده کنجد باید در یخچال نگهداری گردد و بهتر است تا یک ماه مصرف گردد.
*در صورتی که در تهیه ارده کنجد از روغن بهره ببرید، ارده شما سریع تر آماده می گردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک ارده شکلاتی
سوالات متداول
چرا در طرز تهیه ارده کنجد از روغن استفاده می گردد؟
استفاده از روغن موجب می گردد تا ارده کنجد بافت نرم تری پیدا کند و بهتر میکس گردد و در نتیجه سریع تر آماده مصرف گردد.
روش تهیه ارده با چرخ گوشت چگونه است؟
برای تهیه ارده کنجد می توانید به جای مخلوط کن از چرخ گوشت بهره ببرید تا دانه های بو داده کنجد بهتر میکس شوند و روغن کنجد سریع تر از آن خارج گردد.
منبع: افق کوروش