طرز تهیه زرشک پلو، غذایی مجلسی و خوشمزه

به گزارش مجله ابوذریون، خبرنگاران | سرویس آشپزی - زرشک پلو از آن دسته غذا هایی است که طرز تهیه آسانی دارد، اما باید نکات ظریفی را هنگام تهیه آن رعایت کرد، تا طعم لذیذی داشته باشد. تقریبا همه از میل کردن این غذا لذت می برند، بنابراین می توان برای میهمانی ها و مجالس نیز تهیه کرد.

طرز تهیه زرشک پلو، غذایی مجلسی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو

به منظور تهیه این غذای اصیل ایرانی برای چهار نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز دارید.

مواد لازم
برنج4 پیمانه
مرغ4 تکه
پیازیک عدد
زرشک5 الی 6 قاشق غذاخوری
شکریک الی یک و نیم قاشق غذاخوری
زعفران دم نمودهیک الی 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگییک قاشق غذاخوری
آبلیمویک چهارم قاشق غذاخوری
خلال پستهدو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبهبه میزان لازم

چند نکته:

  • خلال پسته برای تزیین زرشک پلو با مرغ استفاده می گردد و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.

  • از آنجا که رنگ رب گوجه فرنگی ها با یکدیگر تفاوت دارد، ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از رب نیاز باشد.

  • برنج را از چند ساعت قبل خیس نموده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. نمک باید به اندازه ای باشد که شوری آن حس گردد.

  • آبلیمو به عنوان چاشنی غذا استفاده می گردد، بنابراین در صورت تمایل می توانید مقدار آن را افزایش دهید.

  • حتما پوست نازکی که روی مرغ است را بگیرید.

طرز تهیه زرشک پلو

  1. ابتدا مرغ را بشویید و آبکش بریزید. باید صبر کنید تا آب اضافی مرغ ها گرفته گردد.

  2. تکه های مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند. دوباره مرغ را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته گردد. با اینکار بوی بد مرغ به راحتی از بین می رود.

  3. پیاز را نگینی خرد کنید.
  4. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  5. پیاز و مرغ را به روغن داغ شده اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سرخ شوند.
  6. اواخر تفت دادن، زردچوبه را نیز به مرغ و پیاز اضافه کنید.
  7. دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید.
  8. سپس درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد.
  9. با یک الی دو قاشق غذاخوری روغن، رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا کاملا باز گردد.
  10. زمانی که مرغ پخت، فلفل سیاه، دارچین، آبلیمو، نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. غذا را مقداری بهم بزنید تا چاشنی پخش گردد.
  11. سپس یک قاشق از زغفران دم نموده را به مرغ بیفزایید.
  12. حدود 10 دقیقه بعد مرغ آماده است و باید آن را از روی حرارت بردارید.

  13. زرشک را تمیز نموده و بشویید. سپس زرشک را در آبکش قرار دهید. زمانی که آب زرشک گرفته شد، ولی هنوز رطوبت داشت، شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا تمام زرشک ها به شکر آغشته شوند.

  14. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و هنگامی که داغ شد، زرشک را به آن اضافه کنید. به محض اینکه شکر آغاز کرد به آب شدن، زرشک را از روی حرارت بردارید.
  15. خلال پسته را در آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه خیس کنید تا نرم شوند، آنگاه به زرشک اضافه کنید.

  16. یک قابلمه را پر از آب کنید و هنگامی که آغاز به جوشیدن کردن، آبی که برنج را در آن خیس نموده بودید، دور بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  17. زمانی که مغز برنج از حالت خامی آن را در آبکش ریخته و مقداری آب گرم روی آن بریزید.
  18. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و برنج را به شکل مخروطی در قابلمه بریزید. در صورت تمایل می توانید، از نان یا سیب زمینی نیز برای ته دیگ بهره ببرید.
  19. برنج را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و از شعله پخش کن بهره ببرید. همچنین روی قابلمه را دم کنی گذاشته و درب آن را ببندید.
  20. هنگامی که برنج بخار کرد، نصف استکان آب اطراف آن بریزید. به این ترتیب برنج کاملا مغزپخت خواهد شد.
  21. پس از دم کشیدن برنج مقداری روغن روی آن بدهید و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
  22. مقداری از برنج را با یک قاشق زعفران مخلوط کنید و برنج زعفرانی درست کنید.
  23. مابقی برنج را در دیس بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
  24. تکه های مرغ را در ظرف بکشید و سس آن را در ظرف دیگری جداگانه سرو کنید.

به همین سادگی می توانید یک زرشک پلو مجلسی و خوشمزه تهیه کنید.

چند نکته:

  • اگر تمام دارید مقدار بیشتری سس داشته باشید، در مرحله هفتم بیشتر از دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید.
  • در صورت تمایل برای چاشنی می توانید از یک سوم قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب بهره ببرید.

  • می توانید مقداری خلال بادام نیز به خلال پسته اضافه کنید.

  • میزان زرشک بسته به سلیقه شما دارد. اگر طعم زرشک را می پسندید، مقدار آن را افزایش دهید. البته به یاد داشته باشید که به همان نسبت باید شکر را نیز اضافه کنید.

شیوه های زیادی برای تزیین زرشک پلو با مرغ وجود دارد. می توانید برنج را به شکل قالبی در دیس بکشید و زرشک و خلال پسته را به شکل دلخواه روی آن قرار دهید. فقط کافی است کمی حوصله به خرج دهید. می توانید تکه های مرغ را اطراف برنج بچینید، همراه با سس سرو کنید یا سس و مرغ را در ظرف های جداگانه ای قرار دهید.

منبع: ستاره
انتشار: 25 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1400 گردآورنده: abuzariyon.ir شناسه مطلب: 1754

به "طرز تهیه زرشک پلو، غذایی مجلسی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو، غذایی مجلسی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید