طرز تهیه عدسی؛ رژیمی و مقوی
به گزارش مجله ابوذریون، خانه نشینی به خاطر کرونا هرچند سختی هایی دارد و اضطراب و استرس زیادی را هم به همراه دارد اما می تواند به ما کمک کند تا بدن خود را در مقابل این ویروس مقاوم کنیم.
مواد لازم برای تهیه عدسی:
- عدس: 2 و 1/2 پیمانه
- پیاز: یک عدد میانه
- رب: 1 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: 1 عدد
- روغن: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت عدسی:
1. ابتدا عدس ها را پاک کنید و با آب خوب بشویید تا هرگونه گرد و خاک و آلودگی آن رفع شود. بعد از شستن عدس ها روی آن ها آب بریزید و بگذارید برای چند ساعت خیس بخورند.
2. یک قابلمه مناسب برای پخت عدس ها انتخاب کنید زیرا حجم عدس ها بعد از پخت دو تا سه برابر می شود. درون قابلمه مقداری روغن بریزید. پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند زرد چوبه و فلفل و نمک را اضافه کنید و برای 2 الی 3 دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. استفاده از رب گوجه فرنگی در دستور پخت عدسی اختیاری است.
3. در این مرحله عدس هایی که خیس شده بودند را به محتویات قابلمه اضافه کنید و روی عدس ها 6 الی 7 پیمانه آب بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
4. بعد از اینکه به جوش آمد، شعله گاز را کم کنید و بگذارید عدس ها برای نیم ساعت بپزند. در این مرحله سیب زمینی های نگینی خرد شده را هم به عدس اضافه کنید و اجازه دهید برای نیم ساعت دیگر مواد با شعله میانه بپزند. بعد از پخت کامل عدس ها، عدسی را در کاسه ای ریخته با کمی پیازداغ تزئین کنید.
فوت و فن ها:
- اگر دوست دارید عدسی غلیظ نباشد می توانید هنگام پخت مقدار بیشتری آب به آن اضافه کنید.
- اگر می خواهید این غذا مقوی تر و خوش طعم تر شود می توانید به جای استفاده از آب از آب مرغ یا گوشت برای پخت آن استفاده کنید.
- اگر دوست داشته باشید می توانید به عدسی، قارچ هم اضافه کنید. در هنگام اضافه کردن سیب زمینی قارچ ها را هم به صورت نگینی یا ورقه ای نازک خرد کرده و به مواد اضافه کنید تا بپزند.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی به عدسی سلیقه ای است و می توانید این غذا را بدون رب گوجه فرنگی هم امتحان کنید.
منبع: ایرنا زندگی